En un gest poc habitual, el president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i cardenal-arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha picat el crostó al portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, per les “paraules de burla contra els catòlics” que va proferir durant el debat sobre la llei trans a les Corts espanyoles.

Omella, a través d’una piulada i sense esmentar el nom del portaveu dels republicans a Madrid, assegura que "els catòlics lamentem les paraules de burla d'un polític contra els catòlics, alguns dels quals també el voten a ell o són membres del seu partit”.

TUIT OMELLA

El president de CEE es refereix a les manifestacions que va fer Rufián dimarts passat quan va retreure a VOX que apel·lés als sentiments religiosos per no donar suport a la llei trans. El diputat, adreçant-se a la bancada de la formació d’extrema dreta els va dir: “Quants de vostès són catòlics? Per tant, creuen en serps que parlen, en colomes que embarassen, en què les dones venen de la costella d'un home i que si ens portem malament arribarà una pluja de foc i ens cremarà”.

Gabriel Rufián Congrés llei trans EfeGabriel Rufián durant el debat al Congrés de la proposició de la llei trans / Efe

Catòlics que els voten

Omella, des del seu compte personal de Twitter, expressa el seu malestar per les paraules de burla i recorda que no només hi ha catòlics que els voten sinó que també n’hi ha a les files de la seva formació, en al·lusió al president d’ERC, Oriol Junqueras. El també cardenal-arquebisbe de Barcelona fa un prec als polítics perquè “abordin els temes que afecten greument a la societat: treball digne, habitatge, cohesió social, família...”.

L’abstenció del PSOE va impedir que prosperés la proposició de llei trans que havien registrat ERC, Junts, Mas País i Compromís. Van votar en contra el PP i la formació d’extrema dreta Vox. Les divergències entre el PSOE i el seu soci de govern, Unidas Podemos, està retardant la presentació del projecte de llei promès per l’executiu espanyol.

 

Imatge principal, el president de la Conferència Episcopal Espanyola i cardenal-arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella / Europa Press