El cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha reclamat aquest dijous, per La Mercè, que els governs "treballin pel bé de tots i no d'uns quants" i tinguin en compte especialment als més pobres i necessitats. Durant' la seva homilia en la missa per la copatrona de Barcelona, Omella els ha instat que "rebutgin tota ideologia excloent" i promoguin la justícia, la pau, la llibertat i la convivència pacífica i fraterna. A la missa, com ja van fer l'any passat, no han assistit ni el president de la Generalitat, Quim Torra, ni l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

"Que el dimoni de la divisió i de la crítica, que camina rondant per tot arreu, del recel i de la sospita, no faci efecte en nosaltres", ha afegit el també president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE).

Una missa amb restriccions

La missa ha començat a les 10.30 a la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè a Barcelona, i unes 150 persones s'han quedat a les portes de l'església sense poder entrar per les restriccions d'aformanent. Al recinte s'han respectat les mesures sanitàries de prevenció de contagis de coronavirus, com a distància social, màscara i gel hidroalcohólico.

Entre les autoritats al temple hi ha hagut els regidors del PSC Jaume Collboni, Montserrat Ballarín, Albert Batlle, Joan Ramon Riera i Rosa Alarcón; el d'ERC Ernest Maragall; el de JxCat Jordi Martí, el de Cs Paco Sierra, els del PP Josep Bou i Óscar Ramírez; i els de BCN Canvi Albert Guivernau, Joan Subirats i Jordi Daura.

Per part de BComú no han anat regidors, però sí que ho ha fet el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós, Khalid Ghali, de l'entorn dels comuns. De la Generalitat, han estat presents la subdirectora general d'Assumptes Religiosos, Isabel Escandell, i el subdirector de l'Àrea Integral de Salut Barcelona Dreta, Lluís Espinosa; i també ha assistit l'inspector general de l'Exèrcit, Fernando Aznar Ladrón de Guevara.

Al costat d'Omella han participat els bisbes auxiliars de Barcelona, Sergi Gordo i Antoni Vadell, així com el bisbe de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), Agustín Cortés; el bisbe de Terrassa (Barcelona), Josep Ángel Saiz, i el bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau.