El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat durant la sessió de control al Govern que s'ha fet aquest matí al Parlament l'estratègia del seu Departament per vacunar els grups més vulnerables i amb més dificultats per accedir-hi.

Ha recordat que s'ha posat en marxa un sistema de punts itinerants amb sis camions i que en aquests punts es vacuna amb Janssen, que permet la immunització amb una sola dosi; i ha recordat que aquest procés s'està fent amb un horari molt ampli, de moment fins a les deu de la nit. "Però si és necessari, vacunarem també de nit", ha afegit.

 

Onada diferent

El responsable de Salut ha explicat, a preguntes de la diputada Anna Feliu, de Junts, que aquesta nova onada de Covid-19 és diferent de les anteriors, que afecta a un grup d'edat molt més jove i mostra una afectació superior en els grups més benestants, i no com fins ara en grups més desafavorits econòmicament i social.

També ha destacat el fet que arriba en un moment en què hi ha una pauta de vacunació prou avançada, la qual cosa fa que les persones que entren a les unitats de cures intensives tenen entre 40 i 69 anys i no estan vacunats o tenen la vacunació incompleta.

Mesures de prevenció

Segons el conseller, l'estratègia per respondre a aquesta nova onada es basa a normalitzar la vida social, però mantenint les mesures de prevenció ja conegudes.

Argimon ha subratllat que el plantejament en marxa no es basa a posar més vacunes sinó en "una estratègia diferent d'administració d'aquestes vacunes".

Amb l'objectiu d'aturar l'expansió de la pandèmia entre la gent més jove, el Consell Executiu va decidir ahir tornar a tancar l'oci nocturn en el cas dels espais tancats a partir d'aquest cap de setmana. Així mateix, obligarà a fer tests d'antígens o tenir una pauta completa per poder assistir a esdeveniments amb més de 500 persones.

 

A la imatge principal, Josep Maria Argimon en el ple d'avui / Foto: Sergi Alcàzar