La gran manifestació independentista de la Diada, convocada per l'ANC i Òmnium, ha omplert de gom a gom la Diagonal, la principal artèria de Barcelona, al llarg de 6 quilòmetres.

Centenars de milers de persones, moltes d'elles vestint les samarretes de color corall venudes per l'ANC, s'han concentrat a l'avinguda amb el lema de "Fem la República catalana. Diada per la República". La concentració ha tingut un to especial, perquè ha estat la primera Diada amb presos polítics i exiliats, després del referèndum de l'1 d'octubre, de la declaració d'independència i de la intervenció de la Generalitat amb el 155.

Els concentrats criden eslògans com "independència" i "llibertat presos polítics". Després d'un silenci que ha conduït l'actor Toni Albà, s'ha fet una ona dels centenars de milers de manifestants, i han esclatat els crits d'"independència".

L'ambient de la concentració és reivindicatiu i totalment pacífic, amb la presència de famílies amb nens petits, i sense que s'hi vegin símbols partidistes.

Des de primera hora de la tarda estan col·lapsats els carrers que toquen a la Diagonal, pel gran nombre de persones que volien participar a la manifestació. Més de 1.500 autocars han traslladat manifestants des de les diverses comarques catalanes, i l'ANC ha venut més de 275.000 samarretes.