L'àrbitra catalanòfoba de Mallorca ha presentat una denúncia per amenaces, segons ha informat Europa Press aquest dimecres. La cosa va començar dissabte passat, en un partit d'alevins entre la UE Petra i el Cardassar Atlètic. A la mitja part, l'entrenador local va ser expulsat per dirigir-se en català a la col·legiada. Concretament, l'àrbitra va indicar que li va començar a parlar en català en el descans després de ser sancionat per dir "això és de vergonya". L'acta recull que la col·legiada li va demanar que canviés al castellà i que l'entrenador va "perpetuar el seu dialecte". Com que no va aconseguir que aturés i va percebre "certes faltes de respecte", alhora que va "desobeir indicacions", va decidir expulsar-lo.

La UE Petra va denunciar els fets aquest dilluns, tot detallant que la petició de l'àrbitra perquè l'entrenador canviés al castellà no va ser "educada". "Som a Mallorca, Mallorca és part d'Espanya, no Espanya part de Mallorca i vostè m'ha de parlar en castellà", va dir la col·legiada, segons el club. El club va considerar "intolerable" que la decisió de l'àrbitra en una competició esportiva pugui "estar influenciada" perquè l'entrenador faci servir una determinada llengua.

Indignació a les xarxes socials

La notícia va aixecar polseguera a les xarxes socials, on alguns usuaris van expressar la seva indignació amb la col·legiada catalanòfoba. Entitats com l'Assemblea Sobiranista de Mallorca van acusar-la d'"antimallorquina" i van difondre publicacions de mitjans de comunicació en els quals s'explicava qui era aquesta àrbitra: es tracta de Laura Santos Fernández, és de Sevilla, és llicenciada en Psicologia i és opositora a la Guàrdia Civil. Ara, la Laura ha decidit presentar una denúncia per amenaces... amb el suport de l'extrema dreta.

Qui ha fet costat a la col·legiada catalanòfoba és el diputat de Vox al Congrés Jorge Campos, carregant contra l'Assemblea Sobiranista de Mallorca. "Els colpistes de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca segueixen la notícia falsa catalanista i se sumen a la campanya d'assenyalament contra l'àrbitra. (...) Està sent víctima de l'habitual intolerància catalanista", ha expressat el líder ultradretà.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!