Aquest dissabte al matí el Partit Popular ha sortit als carrers de Madrid per exhibir múscul dos dies abans del debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo, i per protestar contra una possible amnistia. Crits de "Puigdemont a presó", catalanofòbia i discursos de Feijóo, Mariano Rajoy i Aznar, les grans personalitats del Partit Popular. Davant aquesta protesta, aquest diumenge al vespre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha sortit a fer declaracions i ha qualificat la manifestació celebrada a Madrid com un acte d'"odi i venjança contra Catalunya". "El PP només té un missatge pels catalans i catalanes que aspirem a la llibertat, el missatge de la repressió, de la venjança, avui han escopit odi contra Catalunya", ha afirmat des del Palau de la Generalitat.

Per altra banda, el president del Govern ha dirigit les seves paraules a Alberto Núñez Feijóo, líder del PP, i ha afirmat que "si ha fracassat en l'objectiu de ser president del govern espanyol és perquè ha fracassat a Catalunya". "Catalunya va derrotar Feijóo a les eleccions i avui hem vist una manifestació d'odi per aquest fet", ha etzibat Aragonès. El president del Govern també ha defensat que "avui més que mai hem acumulat raons per sumar més catalans a la causa de la independència", fent referència a la catalanofòbia exhibida a Madrid aquest diumenge. "Utilitzen permanentment Catalunya en la seva batalla partidista. (...) Avui, catalans i catalanes que encara no havien abraçat la causa de la independència, que estaven valorant el seu suport a l'amnistia, avui més que mai han sumat el seu suport en aquesta causa", ha conclòs Aragonès.

Aquest diumenge a la tarda, el president ja s'havia posicionat en un missatge publicat a X (antic Twitter), on afirma que "no els fan por" les amenaces i crits de Feijóo, Ayuso i Aznar, en referència al míting d'avui a Madrid. "De nou la dreta espanyolista ha passejat per Madrid la seva por a la democràcia i el pànic a les llibertats. Feijóo, Ayuso, Aznar, els crits d'odi i les amenaces, a nosaltres no ens fan por. Sempre la democràcia. Sempre la llibertat. Més que mai, amnistia i referèndum", resa la piulada de Pere Aragonès.

El PP exhibeix múscul a Madrid contra l'amnistia

Exhibició de força del Partit Popular a les portes de la investidura d’Alberto Núñez Feijóo. El líder del PP ha omplert l’avinguda madrilenya de Felip II en contra de l’amnistia que el PSOE està negociant amb els independentistes catalans. En 48 hores se sotmet a la sessió d’investidura, però la crida d’aquest diumenge està destinada a crear una mena d’estat d’emergència nacional per la negociació de Sánchez amb Waterloo. Entre crits de “Puigdemont a presó”, Feijóo, que ha tingut el suport dels expresidents José María Aznar i Mariano Rajoy, i Isabel Díaz Ayuso, remarca que l’amnistia “és un canvi en el règim constitucional” i “un frau agreujat i reiterat” per part del president en funcions, a qui recorden que no la portava al programa electoral.