Amb els indults acaparant tots i cadascun dels titulars, el Govern de la Generalitat ha comunicat aquest migdia que Pere Aragonès té previst assistir al sopar de gala d'obertura del Mobile World Congress el proper diumenge i a la inauguració oficial que tindrà lloc l'endemà. El president, doncs, tornarà a coincidir amb el rei Felip VI, després de les jornades del Cercle d'Economia de la setmana passada. L'argument, que la presència de la corona no condicionarà l'agenda ni els interessos de la Generalitat. 

Amb la cancel·lació del congrés mundial de telefonia mòbil Catalunya entrava de ple al túnel de la pandèmia del coronavirus. Ara que per fi l'esdeveniment torna a Barcelona, el govern català vol aprofitar per enfortir i consolidar relacions. Com ja va fer el seu predecessor, Quim Torra, en l'última edició del MWC, el president encapçalarà la inauguració del certamen. Queda per veure si Aragonès esquivarà o no la foto al costat del monarca, que la dimecres passat va demanar-li de fer-se una fotografia al costat del president de Corea del Sud. Torra així ho va fer. La previsió oficial és que dilluns el president, el vicepresident Jordi Puigneró i el conseller d'Empresa, Roger Torrent, liderin la delegació catalana. Com és habitual, el Govern de la Generalitat hi situarà un stand

El besamans i els CDR

La vigília, diumenge, Aragonès ha confirmat la seva assistència al sopar que donarà el tret de sortida al congrés. L'any 2019, Torra també va ser present a l'àpat i va compartir taula amb Felip VI. Va ser a la sala oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya. El rei i el president van seure cara a cara, acompanyats de la ministra d'Economia Nadia Calviño, el de Ciència i Tecnologia Pedro Duque i la d'Administracions Territorials, Meritxell Batet. Malgrat compartir taula, Torra -com Colau- va esquivar el besamans previ organitzat per la Casa Reial, com va fer Aragonès l'altre dia al Cercle. 

Aquell sopar va venir precedit d'una concentració dels CDR, que van fer saber al monarca que no era benvingut. En la seva intervenció, el rei va afirmar que Espanya era reconeguda internacionalment com una "democràcia plena". 

Durant la reunió del Cercle d'Economia de la setmana passada, Aragonès va optar per declinar la invitació d'assistir al sopar, perquè ja hi feia acte de presència en la conferència inaugural i en un cóctel previ que també va comptar amb Felip VI. Al banquet hi va acabar enviant la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, després que Jordi Puigneró es fes enrera i rebutgés anar-hi en substitució del president. 

 

A la imatge principal, Aragonès, Puigneró i Vilagrà / R. Moreno