La conselleria de Polítiques Digitals i Funció Pública havia presentat a la reunió del Consell Executiu d'avui l'informe en què es planteja l'obertura d'un expedient sancionador a l'exconseller d'Exteriors Alfred Bosch arran del cas d'assetjament sexual que es va registrar al seu departament. Això no obstant, el vicepresident, Pere Aragonès, ha decidit retirar l'informe de l'ordre del dia de l'executiu.

Així ho ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu durant la qual ha argumentat que Aragonès havia retirat l'informe "fent ús de les potestats delegades" que té assumides sobre les funcions del president de la Generalitat.

Budó ha explicat que Aragonès volia més temps per treballar l'informe i ha mostrat la confiança que es pugui portar a la reunió de Govern de dimarts vinent.

Aragonès Budó Govern Jordi Bedmar

El vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera Meritxell Budó al pati dels Tarongers / Jordi Bedmar

El cas es remunta al mes de gener quan el cap de gabinet de Bosch, Carles Garcias, va ser destituït davant les denúncies d'assetjament sexual. Les raons de la destitució no es van desvelar fins al mes de març i va acabar arrossegant el conseller al qual es va responsabilitzar de no reaccionar de manera adequada i no activar els protocols previstos.

Des de Funció Pública es va elaborar un informe que va confirmar que tant Bosch com la secretària general del departament Mercè Salvat coneixien els fets, però van incomplir el deure d'activar el protocol previst en aquestes situacions.

En aquell informe s'assegurava a més que el cas havia arribat a la vicepresidència i havia estat investigat per un alt càrrec del departament, Lluís Juncà.

L'informe que avui havia presentat la conselleria de Polítiques Digitals al Govern plantejava l'obertura de l'expedient sancionador.