La multiplicació diària d'incidències a la xarxa de Rodalies que obstaculitzen la mobilitat de milers de ciutadans s'ha fet sentir de nou aquest dimecres al Parlament durant la sessió de control al Govern. El president, Pere Aragonès, ha anunciat que demanarà un debat monogràfic per abordar aquest tema i ha insistit a reclamar el traspàs d'aquest servei.

Ha estat en resposta a la pregunta del president del grup d'ERC, Josep Maria Jové, que li ha demanat una valoració del debat de política general que es va celebrar la passada setmana. "Tenim un problema amb Rodalies des de fa molt de temps. Demanaré un ple monogràfic al Parlament de Catalunya per la situació a Rodalies i el traspàs integral del servei. Hem de treballar amb rigor i dedicar el temps necessari. És responsabilitat d'aquest Parlament i és obligació del Govern destinar tots els esforços a resoldre-ho", ha explicat el president.

El portaveu d'ERC havia centrat la seva intervenció a insistir en les exigències d'Esquerra per tirar endavant la investidura de Pedro Sánchez, entre les quals el traspàs "de manera urgent i immediata de les Rodalies". "O prefereixen que aquest malson diari es mantingui i segueixi en mans de gestors incompetents que fins i tot s'inventen llamps", ha demanat Jové en referència a l'excusa del ministeri i Adif que el passat mes de maig va atribuir una avaria a l'R2 a un llamp que el Servei Meteorològic va desmentir.

Aragonès, que ha valorat "molt positivament" les resolucions aprovades la setmana passada sobre amnistia i autodeterminació durant el ple de política general, ha ironitzat també sobre "el llamp aquell famós, que resulta que era el que havia paralitzat i que després no hi ha hagut ni ase ni bèstia", i ha conclòs que cal abordar la situació de les Rodalies "amb tota la força".

Debilitat del Govern

També el grup de Junts s'ha referit a la situació que va mostrar el debat de política general. "Una setmana després del debat constatem atònits que la debilitat i la manca de lideratge del Govern continuen persistint. Cap reacció, cap rectificació, cap canvi de rumb", ha retret el president del grup de Junts, Albert Batet, que ha anunciat que presentaran una proposició de llei per activar l'agència d'atenció integrada social i sanitària que, "fa un any que espera la posada en marxa i el més calent és a l'aigüera". 

Per la seva banda, la responsable dels comuns, Jéssica Albiach, ha reiterat els retrets pels incompliments per part del govern de l'acord de pressupostos que van tancar amb el seu grup i ha titllat de "reunió decebedora" la que ahir va mantenir la comissió de seguiment de l'acord, perquè es va constatar aquests incompliments. "Estem veient un govern que arrossega els peus, de tràmit", ha retret, a més de sumar-se a les veus de la resta de grups que qüestionen la capacitat d'ERC per acabar la legislatura.