El president Pere Aragonès ha configurat el seu nou Govern en solitari i en minoria. l el primer nom a conèixer-se ha estat el de l'històric conseller socialista del tripartit i exalcalde de Girona, Joaquim Nadal. L'exdirigent del PSC ocuparà la cartera de Recerca i Universitats, fins ara en mans de Gemma Geis. 

Integrant del llavors sector catalanista del PSC (partit del qual va donar-se de baixa l'any 2015), Quim Nadal destaca per la seva àmplia trajectòria política, que va arrencar el 1979 com a primer alcalde de Girona des de la recuperació de la democràcia, un càrrec que va ostentar fins al 2002. També va ser conseller de Política Territorial i Obres Públiques dels dos governs tripartits i portaveu i conseller de la Presidència quan el president Pasqual Maragall va cessar els consellers d'ERC per no secundar l'Estatut.

Per la seva banda, l'exconvergent Carles Campuzano ocuparà el departament de Drets Socials. El juny del 2020 es va donar de baixa del PDECAT, al qual s'havia inscrit el 2016. Crític amb el procés independentista liderat pel president Carles Puigdemont, s'havia distanciat de la política en els últims anys, després de buscar infructuosament una alternativa amb Marta Pascal. Va ser diputat al Congrés per CiU durant set legislatures. Va tenir un paper decisiu en el final del servei militar obligatori quan era diputat al Congrés, fet que va quedar segellat en el Pacte del Majèstic entre Jordi Pujol i José María Aznar el 1996.

El tercer fitxatge d'un altre espai polític és el de Gemma Ubasart com a nova consellera de Justícia. Ubasart, que actualment era professora de la Universitat de Girona i tertuliana a TV3 i TVE, va ser secretària general de Podem a Catalunya. Amb un perfil anticonvergent, tot el contrari que Campuzano, Ubasart es va fer molt coneguda quan en una campanya el 2015 va anunciar que farien servir "odi contra Artur Mas". 

El president de la Generalitat ha reprès la feina al Palau de la Generalitat aquest diumenge al matí, on durant el cap de setmana l'han acompanyat el director de la seva oficina, Sergi Sabrià, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

Cap de setmana intens a Palau

Divendres es va oficialitzar, amb l’obertura de les urnes, la sortida de Junts per Catalunya del Govern de la Generalitat. I Aragonès s'ha hagut de dedicar a formar un nou executiu d'Esquerra Republicana, monocolor i sense cap altre suport parlamentari. Per això el cap del Govern s’ha tancat aquest cap de setmana amb el seu equip de màxima confiança per mantenir reunions i trucades i tancar els detalls. A més de converses amb agents econòmics i socials, també ha parlat amb Jéssica Albiach, líder dels comuns, en una conversa que no ha arribat a cap entesa.

El calendari està previst perquè dimarts es pugui reunir ordinàriament el nou Consell Executiu. Aquest dilluns, el DOGC publicarà el cessament dels consellers sortints i el seu personal eventual. Dimarts, a les nou del matí, prendran possessió els nous titulars i a les deu participaran de la reunió de Govern, que nomenarà els nous secretaris generals. A la tarda tindran lloc els traspassos de carteres als respectius departaments.