El futur coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha reclamat a la militància del partit una participació alta que doni suport a la única candidatura que es presenta a les eleccions d'ERC d'aquest diumenge i que han de servir per ratificar l'actual cúpula d'ERC, amb Oriol Junqueras com a president i Marta Rovira com a secretària general, i Pere Aragonès com a coordinador nacional i Marta Vilalta com a adjunta a la secretaria general.

Per Aragonès, l'objectiu actual d'ERC passa per eixamplar la base i sumar més independentistes a Catalunya, ja que creu que només així s'assolirà la independència. "No volem un país partit a trossets sinó amb una societat cohesionada", ha assegurat. Aragonès ha fet aquestes declaracions després d'exercir el seu vot a Mataró.

"Cal iniciar una nova etapa d'enfortiment per ser més i compartir aquest projecte de la independència amb molts més ciutadans del nostre país", ha dit. Respecte a quina ha de ser la resposta a la sentència del Tribunal Suprem, Aragonès ha assegurat que ha de ser una resposta conjunta i pactada amb totes les forces independentistes del país.

Els militants d'ERC estan cridats a votar aquest diumenge per tal de ratificar l'actual cúpula d'ERC i reforçar l'estructura interna del partit de cara a la sentència del Tribunal Suprem i també a un possible nou escenari electoral.