El fil de diàleg que manté el vicepresident, Pere Aragonès, amb la número dos del govern socialista, Carmen Calvo, ha estat un del punts que ha suscitat les preguntes de l'esmorzar que el dirigent republicà ha protagonitzat a Madrid aquest matí.

Aragonès ha explicat que la setmana passada va mantenir un parell de converses amb Calvo, a banda d'altres comunicacions per altres canals; ha argumentat que cal obrir camins de negociació i que també van parlar de la situació que es vivia a Catalunya; però també ha insistit que aquesta via no pot substituir el diàleg entre els dos presidents.

"Ja sé que a Sánchez no li agrada Torra. Al revés suposo que és semblant. Però és el que hi ha. No esculls els teus interlocutors", ha reblat el vicepresident que repetidament ha reclamat al líder socialista espanyol que li despengi al telèfon al president de la Generalitat i no es deixi portar pel "regat curt i el laboratori electoral" per decidir la seva estratègia.

Aragonès ha evitat en tot moment alimentar la imatge de diferències amb Torra pel que fa l'estratègia de diàleg amb Madrid i ha assegurat que manté permanentment informat el president de les seves converses amb Calvo. "El president de Catalunya no l'escull l'opinió pública de Madrid, l'escullen els ciutadans catalans. Això ho haurien de deiar clar. El diàleg ha de ser amb la presidència de la Generalitat. Nosaltres no anem a debilitar les institucions catalanes, anem a enfortir-les, i anem a enfortir el nostre projecte", ha assegurat.