El vicepresident del Govern i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, s'ha mostrat convençut que hi haurà "acord" amb JxCat sobre les eleccions. Ho ha fet en una entrevista al programa Planta Baixa de Tv3, on ha evitat parlar de calendaris per no entrar amb polèmiques amb el seus socis de Govern i on també ha defensat ara estan "centrats en l'escenari de fer front a la crisi del coronavirus". "El tema electoral no és el que ara em centra", ha apuntat en aquest sentit. 

En la mateixa entrevista, Aragonès també ha afirmat que una Catalunya independent hagués fet "encerts i errors" en la gestió de la pandèmia, però ha defensat que les "decisions importants" cal que es prenguis des de Catalunya i que per això volen l'autodeterminació. En aquest sentit, ha apostat per teixir "grans majories" a favor de la independència. 

Pel que fa al Govern i a les prioritats dels propers mesos, el vicepresident ha defensat que és "més necessari que mai que el sector públic s'enforteixi", per evitar "deixar-ho en mans de l'especulació", i ha reiterat que els pressupostos de 2020 "no només no s'ajustaran sinó que s'ampliaran". Especialment, ha dit, en l'àmbit de la Salut i Afers Socials i també en la "protecció social" i a donar suport a "l’economia productiva" per "evitar que ningú quedi enrere".

Amb tot el vicepresident ha explicat que els pressupostos de 2020 s'ampliaran amb recursos de l'Estat i d'Europa i ha descartat de nou que hi hagi retallades.