Ramon Tremosa, eurodiputat fins l'any passat i actual professor d'economia a la Universitat de Barcelona, ha recordat la importància del passaport europeu pel president a l'exili Carles Puigdemont. Com a eurodiputat que s'estrena dilluns que ve juntament amb Toni Comín a Estrasburg, se'ls concedeix aquest document que els permetrà viatjar a tot arreu, també als Estats Units i a la Xina.

Gaudir de la immunitat però també d'aquest passaport és rellevant ja que no estaran condicionats a la documentació espanyola. D'aquesta manera, es deixaria d'especular amb la data de caducitat dels seus carnets d'identitat respectius que els permeten anar d'un país a un altre fins a dia d'avui.

Tremosa afirma que aquest document europeu és un dels aspectes més importants que dona plena llibertat a Puigdemont i Comín: "Passaport de la UE a disposició dels eurodiputats. Reconegut gairebé a tot el món, el seu rang de passaport quasi diplomàtic permet viatjar als eurodiputats sense la documentació nacional dels estats membres de la UE".

Puigdemont gaudirà d'una llibertat universal i d'uns drets com a eurodiputat que permetran poder portar la seva tasca d'internacionalització del conflicte català arreu del món.