L'Assemblea Nacional del Quebec, al Canadà, ha fet avui una gran rebuda a la consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, quan el president de la cambra, François Paradis, ha anunciat la presència de la "ministra catalana". Els diputats quebequesos s'han posat dempeus i han esclatat en aplaudiments en suport de Catalunya. Alsina ha respost posant-se també dreta i aplaudint a la cambra quebequesa. La titular d’Acció Exterior i Govern Obert ha estat rebuda per François Paradis, i ha signat en el llibre d’honor de la cambra. “Cal recordar que el parlament del Quebec va ser l’única cambra a tot el món que va aprovar per unanimitat, i totes les famílies polítiques, una resolució en favor dels interessos nacionals de Catalunya en el moment més complicat del procés”, ha explicat després la consellera.

 

Alsina continua de gira pel Quebec, on ha tancat diferents acords municipals i governamentals per enfortir els lligams de cooperació internacionals. El punt àlgid de la visita ha arribat avui al matí amb l'anunci d'una nova oficina del Govern de la Generalitat al Quebec i coincidint amb els 25 anys de les relacions bilaterals que es mantenen amb Catalunya. “Anunciem amb molta il·lusió l’obertura de l’oficina del Govern de Catalunya al Quebec com un instrument que ens permeti continuar construint ponts conjuntament i estrènyer encara més els llaços de profunda amistat”, ha dit la consellera Alsina.

Acompanyada del secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, i del delegat del Govern als Estats Units i el Canadà, Isidre Sala, Alsina ha pogut assistir al ple de l’Assemblea que s’ha celebrat aquest dimecres, una de les darreres sessions plenàries d’aquesta legislatura abans de les eleccions al Quebec. La visita de la consellera a la ciutat de Quebec ha acabat amb una reunió amb l’alcalde de la ciutat, Bruno Marchand, i la tinent d’alcalde i responsable de relacions internacionals del consistori quebequès, Catherine Vallières-Roland, que han rebut amb molta satisfacció la pròxima obertura de l’oficina del Govern al Quebec. “L’alcalde del Quebec està molt interessat a fer créixer i estrènyer encara més els llaços entre la ciutat del Quebec i Catalunya i Barcelona. Veu aquesta oficina com un recurs útil, també per a ell, per poder tenir una finestra única quan es vulgui adreçar, quan vulgui promoure iniciatives a casa nostra, quan vulguin organitzar i compartir bones pràctiques”, ha afegit Alsina.

La delegació catalana s’ha desplaçat aquest mateix dimecres cap a Mont-real, on s’estarà fins divendres per mantenir diverses reunions de treball amb les autoritats de la ciutat i visitar infraestructures clau, com el Port de Mont-real. De fet, el port quebequès té estrets vincles amb el Port de Barcelona i tots dos són socis de la iniciativa coneguda com a Smart Port liderada pel Port de Barcelona.