Titulars diversos als diaris d'aquest dilluns 15 d'agost, festiu i càlid, tot i la baixada de temperatures que s'espera. Malgrat que la diversitat, hi ha un comú denominador que es repeteix: l'arribada dels talibans al poder avui fa tot just un any. "L'Afganistan s'enfonsa en la misèria un any després", diu l'Ara, que recorda el primer aniversari de l'arribada dels talibans al poder. I constata que, tal com assegura l'ONU, 24,5 milions de persones necessiten ajuda per sobreviure al país dels talibans. També es fixa en els incendis que assolen territoris veïns: "El foc castiga el País Valencià i l'Aragó". Fotografia d'un jove talibà de 22 anys armat i d'una estudiant afganesa de 21 anys per il·lustrar, a l'ABC, el primer any de govern extremista al país: "Kabul, año1". "Primer año del califato", insisteix La Razón, que posa la lupa sobre el personal que treballa a Podem: "Podemos y su feminismo: contrata a más hombres".

ara portada 15 agost
abc portada 15 agost
la razon portada 15 agost

El Punt Avui anuncia que hi ha sis pel·lícules en català en preparació i sis més a punt d'estrenar-se: "Versió catalana". "Persones amb esperit solidari", diu, per explicar el cas de diversos mentors de refugiats o sol·licitants d'asil.

el punt avui portada 15 agost

El Periódico analitza el preu de l'electricitat a l'Estat espanyol i a la resta de la Unió Europea: "La luz sube en España tres veces menos que en Europa". El rotatiu barceloní destaca la plena recuperació les festes més destacades de la ciutat en ple agost: "La fiesta vuelve a Gràcia".

el periodico portada 15 agost

Per altra banda, El País destaca en portada que "Bruselas sube un 50% los fondos a Marruecos para controlar sus fronteras". Així, destaquen que Rabat rebrà un paquet d'ajudes rècord de 500 milions fins al 2027. La fotografia és per al viatge d'anada i tornada de menors expulsats de Ceuta. L'altre titular és per "Las plagas globales azotan un mundo desunido". 

el pais portada 15 agost

La Vanguardia es fa ressò de noves iniciatives policials després del restabliment de les relacions entre el Marroc i l'Estat espanyol: "Interior redobla la lluita contra el gihadisme i les màfies de migrants". "Les onades de calor diürnes s'han multiplicat per quinze, i les nocturnes, per quaranta", alerta el diari. En aquest sentit, destaca que en l'últim mig segle, Barcelona ha patit un accelerat increment del nombre d'episodis d'altes temperatures. 

la vanguardia portada 15 agost

Finalment, El Mundo adverteix del "Divorci de Díaz y Podemos desemboca en guerra de listas". També un petit espai per a "Europa revisa la seva autonomía estratégica un año después del fracaso de Afganistan". Petit espai a la portada per a Catalunya: "Catalunya y Els Segadors contra España en el mundial de bike trial". Polèmica a la competició celebrada a Reinosa per la desfilada de la selecció catalana. 

el mundo portada 15 agost

 

Imatge principal: Kabul / Efe