L’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, tornarà a ser el candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a l’alcaldia d’aquest municipi del Baix Llobregat a les eleccions municipals 2023 després de rebre el suport del 99% dels militants i simpatitzants en una assemblea extraordinària celebrada aquest diumenge. “Aquí, avui, comença un nou trajecte de canvi que farem realitat el 28 de maig de l’any que ve i que complementarem després amb l’acció de l’Ajuntament”, ha apuntat Balmón. El batlle de Cornellà des de l’any 2004 ha destacat que, "tot i els riscos de l’actual mandat", han seguit transformant la ciutat invertint en seguretat, nous equipaments, benestar social i habitatge.

Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota

“Hem destinat més recursos en seguretat, com ho demostra la creació de la unitat nocturna dels serenos; hem construït dues noves biblioteques, una escola municipal de música i una altra d’humanitats; hem posat en marxa nous programes d’atenció social i més plans d’ocupació; i hem edificat més habitatge social. I tot això ho hem fet en un Ajuntament que no deu ni un euro”, ha subratllat l’alcalde en un acte on hi han participat més de 500 persones, segons ha informat el PSC de Cornellà en un comunicat. Així mateix, Balmón també ha recordat que la política és la cerca del bé comú: “N’hi ha que només volen golejar. Nosaltres volem empatar. Però això vam oferir a En Comú Movem i a altres forces polítiques entrar al govern municipal.”

L’acte ha comptat també amb la intervenció del president del PSC i ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta; de l’expresident de la Generalitat José Montilla; i del primer secretari de l’agrupació socialista de Cornellà, Oscar García Saldaña. Així mateix, hi han participat regidores i regidors del govern local; el primer secretari del PSC del Baix Llobregat i senador, Antoni Poveda; el viceprimer secretari del PSC del Baix Llobregat i secretari de Política Municipal del PSC, Joaquín Fernández; la secretària d’Organització del PSC del Baix Llobregat; Raquel García; i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz.

Iceta ha recalcat que Balmón té “l’experiència, la il·lusió, el lideratge, el programa, l’equip, les propostes i les solucions per millorar la vida de la gent de Cornellà.” S’ha referit també a la situació política espanyola: “Com a socialistes, hem de sentir orgull de la tasca que està fent el Govern d’Espanya. Pedro Sánchez ha encertat a l’hora de definir les prioritats polítiques, i les mesures que està adoptant el seu executiu estan beneficiant una àmplia majoria de la societat, com ho demostra, per exemple, la reforma laboral o el mecanisme ibèric.”

Montilla destaca “l’èxit” de la gestió municipal

Per la seva part, el president Montilla ha destacat “l’èxit” de la gestió municipal del govern d’Antonio Balmón perquè “des del primer moment va entendre que calia protegir la gent per tal que ningú es quedés enrere”. Així mateix, ha reivindicat “l’oposició útil, constructiva i de mà estesa” que està fent Salvador Illa al Parlament davant un “govern dèbil que sembla que ha renunciat a aprovar els pressupostos”. “La CUP ja ha dit que ‘no’ als comptes, Junts acaba de marxar del govern i, mentrestant, ERC segueix mantenint una posició sectària envers el PSC, que va ser el partit que va guanyar les eleccions i que s’ha ofert justament per acordar-los”, ha emfatitzat.

“Tenim el millor capital humà i el millor lideratge per afrontar les properes eleccions municipals. El govern d’Antonio Balmón, i la ciutadania ho sap, és proper i solvent, i treballa per generar certeses i seguretat”, ha dit Oscar García Saldaña. I ha afegit: “Des del PSC de Cornellà volem seguir avançant junts per oferir oportunitats a les famílies i dignificar els serveis públics de la ciutat.”