Antonio Balmón, alcalde de Cornellà del PSC des de 2004 i el que més temps porta en aquest càrrec de tota l'àrea metropolitana, continuarà sent-ho quatre anys més sense que l'oposició pugui ni tan sols tossir-li. Els seus 13 regidors, un menys que el 2019 amb el 96% escrutat, li permetran continuar governant amb majoria absoluta, molt per davant dels quatre d'Esquerra o els 3 d'En Comú Podem i del PP. Vox entra amb dos escons i el 8% dels vots, mentre que Ciutadans perd els seus tres regidors.

 

Sant Feliu de Llobregat, la líder del PSC, Lourdes Borrell, ha guanyat també amb 8 regidors i ha ampliat el seu avantatge sobre els seus perseguidors, Esquerra i En Comú Podem, que van aconseguir desbancar-la amb un pacte d'alternança durant la passada legislatura. Lidia Muñoz, dels comuns, va governar els dos primers anys de mandat en el poder i amb Oriol Bossa, d'Esquerra, els dos últims.

La fórmula no ha convençut els votants, ja que ambdós partits han perdut edils: Esquerra s'ha quedat amb 4, un menys que en 2019 i En Comú Podem amb 3, mentre que Tots Som Sant Feliu (marca local de Junts), repeteix amb 2 regidors i Veïns amb un. Vox també entra en el consistori amb un regidor. La victòria, amb tot, no dona l'Ajuntament a PSC, que haurà de pactar amb alguna altra força.

Majories del PSC a Sant Boi i Esplugues

Sant Boi de Llobregat també contribuirà a mantenir el 'cinturó vermell' amb clar domini del PSC. Lluïsa Moret millora els seus 13 escons de 2019 i, amb 16, revalida una clara majoria absoluta, contra la qual res no podran fer els tres escons d'Esquerra (dos menys que el 2019), o els dos, amb triple empat, de PP, Vox (ambdós partits entren després de quedar fora del consistori) o En Comú Podem, que repeteix amb 2, respectivament.

 

 

Molt semblant serà el panorama en Esplugues de Llobregat, on l'alcaldessa Pilar Díaz repeteix majoria absoluta amb 11 regidors, per sobre dels 3 d'Esquerra, els 3 del PP (2 més que el 2019), els dos d'En Comú Podem, que en perd un. Junts i Vox ingressen en el consistori, amb un regidor cada un, mentre que Ciutadans perd els seus dos representants i el PP al seu.