La Fiscalia Anticorrupció reclama una condemna de 19 anys de presó i el decomís de 20,6 milions d'euros a l'exministre i expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana. La quantitat correspon al que es calcula que Zapalana i la resta de processats van desviar a paradisos fiscals. Tot plegat ha quedat recollit en l'escrit d'acusació de la fiscalia, en el qual s'apunta a Zaplana com a màxim responsable d'una suposada trama de comissions il·lícites i blanqueig de capitals que es va iniciar amb la privatització de les ITV valencianes, segons informa Efe. En el seu escrit, els presumptes delictes comesos per l'expresident valencià i la resta d'implicats inclouen organització criminal, blanqueig de capitals, suborn, prevaricació i falsedat documental.

Zaplana no és l'únic processat, hi ha fins a 14 persones més implicades en aquest procés. Als diversos suposats col·laboradors d'aquesta trama se'ls demana penes variades. Joaquín Barceló (al qual demana 8 anys), Francisco Grau (8), Juan Francisco García (14), Mitsouko Henríquez (8); els empresaris Vicente -que pateix una malaltia que li impedeix totalment ser jutjat- i José Cotino (14); i l'expresident José Luis Olivas (6). També contra Saturnino i Elvira Suances (5), Francisco Pérez López (7), Pedro Romero (5), Robert Bataouche (5), Ángel Salas (5) i Carlos Rodríguez (5), i les empreses Costera del Glorio, Medlevante, Gesdesenvolupaments Integrals, Turnis Sylvatica i Dobles Figures. 

Anticorrupció sospita que aquest grup operava a través de societats amb seu a l'estranger. Aquestes societats haurien estat creades amb el propòsit que fossin les receptores dels suborns per les adjudicacions predeterminades i per ocultar l'origen il·lícit dels béns, contribuint a la seva transformació i integració posterior al circuit econòmic. 

El passat mes de juny, el jutjat instructor va dictar una interlocutòria per la qual va donar per conclosa la fase d'instrucció i instava la Fiscalia i les altres acusacions a sol·licitar l'obertura de judici oral, l'arxiu del procediment o, excepcionalment, la pràctica de diligències complementàries. Va ser aleshores quan ja es va saber que Zaplana passa a ser processat sota la sospita d'haver cobrat milions d'euros en comissions il·lícites. Ja en aquell moment s'apuntava que les conductes "eren dirigides per Zaplana, juntament, amb un grup proper a l'expresident, amics o persones vinculades a la política per les relacions que van tenir des del seu càrrec públic".