Que hi ha als papers del comissari jubilat José Manuel Villarejo? Ningú no ho sap públicament, encara que s'ha apuntat que hi pot haver secrets del rei emèrit Joan Carles I i segurament molta altra informació confidencial. Tant és així que la Fiscalia Anticorrupció ja admet de forma pública que aixecar el secret de sumari del cas Villarejo posarà en risc la "seguretat de l'Estat".

Segons avança El País, els fiscals donen per fet que la documentació intervinguda conté informacions de risc per a les institucions de l'Estat, i per això mateix ha presentat recurs davant de la decisió del jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea d'aixecar el secret en la causa sobre Villarejo, a presó des del passat 5 de novembre.

L'escrit del recurs, segons l'esmentat mitjà, avisa que posar en mans de les defenses i les acusacions populars la documentació confiscada al comissari, podria "frustrar tota la investigació pendent", per afegir que, a més, podria "vulnerar el dret a la intimitat de les persones perjudicades" per les investigacions que suposadament duu a terme Villarejo, que s'encarregava de realitzar informes i dossiers per encàrrec de tercers i utilitzant per a això mitjans policials.