El Ministeri d'Interior ha ordenat l'enviament de 400 antiavalots del Cos Nacional de la Policia per blindar el Consell de Ministres que es farà el proper 21 de desembre a Barcelona, segons publica El Periódico. La reunió de l'estat espanyol coincideix amb el primer aniversari de les eleccions al Parlament de Catalunya després de l'aplicació del 155.

Ara mateix es desconeix com tot el govern espanyol arribarà a Barcelona, on es farà la reunió i com arribarà la comitiva, tenint en compte que s'estan preparant diverses convocatòries de concentracions i mobilitzacions en contra de la reunió de tot l'executiu de Pedro Sánchez.

De moment, el ministre Fernando Grande-Marlaska ha donat la instrucció d'enviar 8 unitats d'antiavalots per reforçar les unitats que ja hi ha a Catalunya. Això suposa el doble d'efectius policials que hi ha en territori català. Hauran de garantir l'arribada de l'Executiu fins al punt de reunió, que encara es desconeix quin serà definitivament, i el normal funcionament d'aquesta.

Les competències en ordre públic són dels Mossos d'Esquadra i els antiavalots espanyols només tenen competències per vigilar edificis oficials. No haurien de poder actuar contra cap mobilització en el cas que hi hagués aldarulls si els Mossos no els ho demanessin. 

Fa un any en motiu de l'1-O es van enviar 6.000 agents entre CNP i Guàrdia Civil que es van enviar a diferents col·legis electorals a intervenir el material i van acabar carregant contra els votants que estaven concentrats a les portes dels punts de votació, provocant més de mil ferits.