Anna Grau, diputada de Ciutadans, ha tornat a demostrar al Parlament la seva passió per les banderes, després que la setmana passada protagonitzés una topada amb Anna Erra, la presidenta del Parlament, durant el ple. La taronja va exhibir dijous passat una senyera i una bandera espanyola mentre citava Salvador Espriu a la cambra catalana, i va ser llavors quan Erra la va cridar a l'ordre, unes advertències que Grau va ignorar repetidament. Per això, la presidenta de la cambra li va acabar retirant la paraula a Grau. Aquest dimarts, des del faristol del Parlament, on ha ofert una roda de premsa, Grau ha tornat a treure les dues mateixes banderes i les ha plantat al faristol. A banda de la senyera i la bandera espanyola, Grau ha col·locat també una bandera de l'estat d'Israel: "Com que no va contra el reglament, vull treure una bandera d'Israel per expressar el nostre suport a totes les víctimes del terror i el nostre desig d'una pau duradora a la zona". 

Grau denuncia arbitrarietat al Parlament: "A alguns no ens deixen parlar"

Grau ha recorregut a la ironia i ha recordat que en el passat ple hi va haver un "petit incident" que també involucrava banderes, en el que, segons ella, la presidenta Anna Erra va vulnerar els drets de Ciutadans. Ha estat llavors quan ha tornat a treure les dues banderes de la discòrdia, una de "catalana, totalment neta de símbols polítics", segons ha dit ella, ja que es tractava d'una senyera i no d'una estelada, i una "bandera d'Espanya plenament constitucional". Grau ha justificat que les va treure en el passat ple per demostrar que "Catalunya és una societat plural" i ha fet broma, recordant a Anna Erra que darrere de la Mesa, també hi ha les dues mateixes banderes penjades: "Algun cop s'hauria de girar i veure quines són les banderes que ha de defensar i no de censurar". 

La diputada ha explicat que ha registrat un escrit a la Mesa del Parlament per "criticar la vulneració dels nostres drets". "El reglament s'aplica a la carta, a uns no se'ls deixa parlar i als altres se'ls permet dir barbaritats. A la Junta de Portaveus hem demanat que s'acabi la doble vara de mesurar i hi hagi més serietat", ha assegurat la taronja, justificant-se. En la roda de premsa, Grau ha recordat que estava "recitant uns versos de Salvador Espriu" quan Erra li va tallar el micròfon i ha tornat a emprar un to irònic, assegurant que mai no s'hauria imaginat que li tallarien el micròfon quan citava l'autor català. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!