L'exdiputada de la CUP a l'exili, Anna Gabriel, ha estat escollida per ampla majoria com a nova secretaria del sindicat suís Unia a Ginebra. Gabriel es convertirà en la primera dona a ostentar aquest càrrec. "Estic encantada d'assumir, amb un equip femení, responsabilitats que em prenc molt seriosament. Els drets dels treballadors seran el centre del meu pensament", ha declarat la nova dirigent del sindicat suís, segons recull el diari Tribune de Genève

Gabriel assumirà el càrrec el dijous vinent, un càrrec que fa un any i mig que està vacant. Agafarà el relleu d'Alessandro Pelizzaria. Gabriel es va incorporar al sindicat l'any 2018, el mateix en què es va haver d'exiliar a Suïssa. Unia és el sindicat més gran que uneix treballadors de l'empresa privada al país, treballant especialment en el sector de la indústria, el transport i els serveis. Segons recullen els mitjans locals, la divisió de Ginebra és de les regions del sindicat més enfocades a l'esquerra. 

Un equip feminitzat 

Anna Gabriel se suma a una direcció formada completament per dones. Un fet que Aldo Ferrari, vicepresident nacional del sindicat ha valorat molt positivament. "És una dona clara, orientada a resultats, compromesa a tots els nivells de l'organització. La seva posició és complicada i requereix tan habilitats directives com la confiança dels activistes. El seu nomenament anirà bé al món polític i sindical, que sovint està poblat per homes dominants". 

Ferrari ha elogiat la feminització de la direcció a Ginebra, ja que considera que és una manera d'atreure nous membres de sectors professionals feminitzats i pocs sindicats. Gabriel per la seva banda ha celebrat poder treballar amb un equip d'aquestes característiques. 

Reconeixement per la nova responsabilitat 

La notícia de l'elecció de Gabriel com a nova secretària del sindicat a Ginebra ha sortit a la portada del  Tribune de Genève i no ha passat desapercebuda. Les felicitacions pel nou repte de l'exdiputada a l'exili no s'han fet esperar. 

El president a l'exili Carles Puigdemont ha felicitat Gabriel a través de les xarxes socials. "Moltes felicitats a l’Anna Gabriel per la seva feina i per la nova responsabilitat, que ningú no li ha regalat i que s’ha guanyat a pols", ha celebrat.

tuit puigdemont anna gabriel

Puigdemont també ha aprofitat per remarcar que la lluita pels drets dels treballadors és internacional i que "a Catalunya hi ha una cultura de lluita que ve de lluny i que l’Anna coneix bé".

 

Imatge principal: Anna Gabriel, exdiputada a l'exili, a Ginebra / Efe