"Desoir" la suspensió del Tribunal Constitucional sobre la Conselleria d'Afers Exteriors. Aquest és el reclam que la diputada de la CUP Anna Gabriel ha exigit al Govern després de l'anunci del TC d'haver admès a tràmit l'anul·lació de la conselleria de Raül Romeva.

"Res de nou sota el sol. Era d'esperar", ha lamentat Gabriel, que ha aprofitat per carregar contra l'Estat en una entrevista a Europa Press assegurant que "l'ordenament jurídic espanyol es fonamenta en aquestes anomalies".

Per això, ha demanat al Govern que es compleixi el text de la resolució independentista del Parlament aprovada el 9 de novembre, en el qual consideraven "il·legítim" el Tribunal Constitucional.

Aquesta il·legitimitat, segons la diputada cupaire, es fonamenta en "un litigi competencial que es mou en un marc autonòmic, mentre nosaltres caminem en una altra direcció". Així doncs, ha explicat que a l'hora de dibuixar les polítiques públiques, els sobiranistes no es regiran per la legalitat espanyola, sinó pel full de ruta independentista.

"Entenem que desoir el que diu el TC és fer allò que el conseller va prometre" perquè no fer-ho "vol dir reconèixer que aquesta institució té alguna ascendència sobre la majoria parlamentària", ha sentenciat. I ha insistit a ignorar la suspensió assegurant que "estarem al costat de la conselleria i del conseller per anar endavant".