Just dos mesos després de marxar a Brussel·les empès per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, i pel cessament del Govern en bloc per part del president espanyol, Mariano Rajoy, el president en funcions, Carles Puigdemont, compleix avui 55 anys.

Els seus companys de partit i de Govern han sortit en massa a la xarxa a felicitar el president en funcions a l'exili i gairebé tots han fet alguna referència a la situació per la qual passa tant ell, com els seus companys a l'exili o empresonats des de fa pràcticament dos mesos.

Una de les primeres ha estat Maria Senserrich (PDeCAT), que s'ha limitat a felicitar-lo sense afegir res més que "president".

L'ha seguit el conseller en funcions Jordi Turull, que ha volgut desitjar-li el 'per molts anys' des de Twitter; això sí, "malgrat els del 155".

Precisament avui, també hagués estat l'aniversari del director i compositor musical Pau Casals (El Vendrell, 29 de desembre del 1876) i Turull també se n'ha volgut fer ressò.

El coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí, ha aprofitat per dir-li que aquest és "un bon dia per fer anys" perquè precisament avui és Sant David.

D'altres, com les joventuts de Convergència de Ciutat Vella, li han desitjat que "no ho hagis de celebrar mai més a l'exili".

Com no podia ser d'altra manera, l'ANC de Brussel·les també li ha dedicat una felicitació.

A Puigdemont, també l'ha felicitat l'expresident de Súmate Chema Clavero, que li ha volgut deixar clar que "vostè és l'únic i legítim president de la nostra Generalitat, estigui on estigui. I avui més que mai" i ha demanat a tothom que el feliciti.

No només els polítics han dedicat uns minuts a felicitat Puigdemont. La xarxa va plena de bons desitjos per al president en funcions i, fins i tot, hi ha hagut periodistes que l'han felicitat, per exemple i com no podia faltar, Pilar Rahola.

Però també ho han fet alguns contraris a la ideologia independentista, que han aprofitat l'ocasió per felicitar-lo, com Manel Manchón, però amb un doble objectiu: segurament, que el felicitin també perquè avui ell també fa anys.

Puigdemont haurà de celebrar els seus 55 anys a l'exili, igual que ho ha fet amb el Nadal i Sant Esteve, i de la mateixa manera que ho haurà de fer per Cap d'Any i per Reis.