L'escriptor Andrés Trapiello, conegut per la seva animadversió a l'independentisme i que fa unes setmanes va assegurar que el president de la Generalitat, Quim Torra, el president Carles Puigdemont i els dos milions de catalans independentistes que van votar l'1-O són "els hereus directes de Franco", ha establert avui una de comparativa entre els polítics independentistes catalans Carles Puigdemont i Oriol Junqueras i els militars colpistes espanyols Antonio Tejero i Jaime Milans del Bosch que torna a mostrar la seva faç antiindependentista.

"Davant de Puigdemont i Junqueras, Tejero i Milans del Bosch semblen homes d'honor", ha assegurat Trapiello en una entrevista a El Confidencial, on assegura també que "els colpistes catalans acabaran suplicant l'indult".

En l'esmentada entrevista, Trapiello considera que el 'procés' independentista ha estat "un atemptat gravíssim", i ho compara amb l'últim cop d'Estat que hi ha hagut a Espanya, el del 23 de febrer de 1981, però amb el següent comentari: "Comparats amb Puigdemont i Junqueras, Tejero, Armada i Milans del Bosch semblen homes d'honor; van reconèixer el seu fracàs i van acceptar les penes imposades. Tejero fins i tot es va negar a ser indultat. Els colpistes catalans van començar per negar que haguessin proclamat la República i acabaran suplicant l'indult. L'important a Catalunya és restablir la igualtat i llibertat de tots els catalans, i el respecte a la sobirania nacional".

Suport a Álvarez de Toledo

D'altra banda, Trapiello ha assenyalat igualment que la campanya electoral de Cayetana Álvarez de Toledo, a la que va donar suport, "ha estat modèlica" malgrat l'evident fracàs, perquè "els ha dit allà als separatistes el que aquests no estan mai disposats a admetre: que no és necessari ser català ni parlar la seva llengua per fer política catalana i espanyola".