El Govern d'Andorra ha endurit a partir d'avui els requisits de llengua catalana per accedir a l'administració andorrana. El Consell de Ministres ha modificat el decret dels diplomes oficials de llengua catalana.

El nou text fixa com a requisit previ tenir el nivell requerit de la llengua per poder participar en un procés de selecció públic, mentre que fins ara hi havia la possibilitat de fer un examen per cada convocatòria pública per obtenir el títol, en cas de no tenir-lo.

El decret regula el reconeixement intern dels diplomes de llengua catalana per als alumnes dels sistemes educatius andorrà, espanyol i francès (els 3 que hi ha a Andorra) quan finalitzen l’ensenyament obligatori, el batxillerat general o el batxillerat professional. Amb l'obtenció d’aquest diploma certificaran un nivell lingüístic de llengua catalana que en estudis posteriors pot ser considerat un requisit d’admissió o d’exempció en alguna assignatura.

Alhora els exàmens de llengua catalana passen a ser competència Departament de Política Lingüística, que depèn del Ministeri de Cultura i Esports.