L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) no es rendeix davant la sentència de l’Audiència de Barcelona de tancar la web de Consum Estratègic. L’entitat ha anunciat aquest dimarts que ha presentat un recurs de cassació al Tribunal Suprem contra la decisió de tancar la web de la seva campanya. Ho ha fet després que l'Audiència de Barcelona desestimés el seu recurs el mes de març. L'ANC considera que vetar la campanya és "una seriosa amenaça a la llibertat d'expressió, el dret d’associació i la llibertat ideològica". En aquest sentit, defensa que es tracta d'una campanya informativa de consum "centrada en valors" i assegura que “no existeix prova en les actuacions que l'Assemblea assenyalés cap empresa”. De fet, l’entitat independentista sosté que el seu objectiu era empoderar la societat catalana en les seves decisions de consum quotidià. La campanya és "totalment legítima i d'acord amb els principis inspiradors d'una societat democràtica", defensen. A banda, asseguren que estudiaran tots els recursos i arribaran, si cal, fins als tribunals internacionals per denunciar la "persecució política" de la justícia espanyola contra els drets fonamentals de la ciutadania catalana.

L'Assemblea afirma que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) contempla la llibertat d'expressió com un pilar fonamental, i afegeix que aquesta llibertat no només protegeix les informacions o idees que es consideren inofensives, sinó també les que "xoquen, inquieten o ofenen".

L’Audiència de Barcelona diu que perjudiquen els competidors per motius ideològics

La sentència de l’Audiència de Barcelona del mes de març sosté que la iniciativa perjudicava els competidors per motius ideològics, confirmant així la resolució del jutjat mercantil número 11, que ja donava el vistiplau al tancament del portal. Aquesta web, Consum Estratègic, convidava als ciutadans de Catalunya a desvincular-se de les empreses que cotitzen a l’Ibex-35 i que van abandonar la seu social a Catalunya arran del Procés. La resolució de l’Audiència va donar la raó a Foment del Treball, que assegurava que aquesta campanya havia de ser qualificada de “boicot” a les empreses competidores per motius polítics. En definitiva, ambdues sentències sostenen que els arguments de l’ANC són “aliens a l’eficiència, la qualitat o el preu de les seves prestacions”. L’any 2019, un jutge ja va tancar de manera cautelar la pàgina web després de rebre una denúncia de Foment del Treball que afirmava que l’estratègia de l’Assemblea era “contrària a la bona fe” i que “falsejava” la lliure competència.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!