L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha organitzat una acció de rebuig contra la presència del rei Felip VI a Barcelona el pròxim diumenge amb motiu del Mobile World Congress 2023. L'entitat independentista no ha avançat gaires detalls de l'acció, que ha convocat diumenge a les 18:30 h a les Torres Venecianes, a tocar de la plaça Espanya, donat que el sopar previ al congrés de telefonia mòbil se celebrarà al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Sota el lema 'Ni Rei ni corona, independència' l'ANC ha convocat l'independentisme per mostrar el rebuig a la monarquia espanyola a Catalunya i reafirmar que el procés no s'ha acabat i que la prioritat continua sent la independència. 

ANC accio contra felip vi mobile world congress
L'ANC convoca una acció de rebuig contra Felip VI per l'arribada del monarca a Barcelona el pròxim diumenge amb motiu del MWC 2023. Foto: ANC

Segona protesta de l'independentisme contra Felip VI el 2023

Aquesta serà la segona protesta de l'independentisme contra Felip VI aquest 2023. L'ANC ja va convocar una protesta contra el rei espanyol el passat 31 de gener, quan Felip VI va venir amb motiu de l'acte de lliurament de despatxos als 171 integrants de la nova promoció de la carrera judicial. Un centenar de persones van assistir amb senyeres, estelades, banderes de 'no rendició' i pancartes amb lemes de rebuig a la monarquia espanyola i contra la repressió. Els manifestants també van repetir proclames contra la monarquia com ara 'Fora el borbó', 'Independència' i 'Catalunya no té rei'.

Tanmateix, la manifestació no va ser tan multitudinària com les que hi havia hagut en anys anteriors, i va estar marcada pel fort dispositiu policial, que va obligar els manifestants a retrocedir i situar-se en un punt més llunyà de l'emplaçament original. La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, va denunciar que el dispositiu de seguretat era contrari al dret de manifestació. "Volen la foto que no hi ha protesta i donar una sensació de normalitat quan no hi és", va afirmar Feliu. 

Aragonès assistirà al sopar del MWC 2023, però no rebrà el Rei

El rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assistiran aquest diumenge al sopar del MWC i dilluns a la inauguració oficial del congrés a la Fira de Barcelona. Com ja ha succeït els anys anteriors, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hi anirà, però no participarà en el besamans a Felip VI. Tampoc participarà en la recepció oficial l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.