Concentracions davant dels ajuntaments catalans i a la plaça Sant Jaume. Aquesta és la resposta que prepara l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural davant la imputació del president Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau arran de la convocatòria de la consulta del 9N.

La previsió és que les concentracions es convoquin per al vespre del dia 13 d’octubre, que és quan han estat citades a declarar Ortega i Rigau davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, segons ha sabut El Nacional. Dos dies més tard, serà el president Mas qui haurà de comparèixer davant del TSJC.

“L'objectiu és recuperar l’esperit del 9N”, asseguren les fonts consultades. Amb aquesta intenció s’està preparant un manifest que les organitzacions convocants obriran a tots aquells que s’hi vulguin adherir.

Els impulsors de la iniciativa preveuen que s’hi sumin des de les organitzacions municipalistes que així ho decideixin fins a les entitats integrants del Pacte Nacional del Dret a Decidir que, a partir de la decisió del TSJC, podria reactivar les seves iniciatives i intentar sumar de nou les veus d'ICV i Unió, que defensen una consulta però rebutgen la independència.