Crida de l'Assemblea, Òmnium i l'AMI a "no fallar" en la manifestació de la Diada d'aquest any per demostrar que el moviment "segueix sent fort". Quan falten poc més de 48 hores perquè se celebri la mobilització, les entitats han convocat una roda de premsa per insistir en la importància d'assistir a l'acte.

"La independència no la guanyarem sense lluita. Una lluita que ha de dur a terme la ciutadania organitzada a través de la mobilització i les institucions amb aquesta majoria del 52%", ha reivindicat la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie.

 

Preguntada sobre la previsió que fa l'entitat de l'assistència, Paluzie ha volgut defugir de marcar-se objectiu i ha recordat que "ens trobem en una fase de represa" tant per la pandèmia de la covid-19 com per la situació de l'independentisme.

rdp de l’ANC, Omnium i AMI a la seu de l’assemblea, marcel Mauri elisenda Paluzié - Sergi Alcàzar

Paluzie i Mauri a la roda de premsa d'aquest dijous / Foto: Sergi Alcàzar

Això sí, Paluzie ha detallat que ja s'ha confirmat la sortida d'autocars des de més de 100 municipis i ha afegit que aquesta xifra encara es pot quedar curta perquè, en temps de pandèmia, "molta gent anirà amb vehicle privat". També ha confirmat que s'han venut més samarretes que l'any passat.

El president de l'AMI, Jordi Gaseni, també ha fet una crida a participar i ha alertat que seria més notícia que la manifestació no complís els seus objectius que no pas que sí que ho fes. Gaseni ha afegit que "el món ens mira" i que cal sortir al carrer per "donar la imatge que tenim els objectius clars i dempeus".

Per la seva banda, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha agraït la feina a l'ANC i ha recalcat que la manifestació podria ser una de les més multitudinàries que s'han celebrat a Europa en temps de pandèmia. També ha celebrat que el president de l'entitat cultural, Jordi Cuixart, serà qui representi l'organització en tots els actes de la Diada -inclosa la manifestació- per primer cop des que va ser empresonat la tardor del 2017.

rdp de l’ANC, Omnium i AMI a la seu de l’assemblea, Jordi Gaseni de l’AMI - Sergi Alcàzar

Jordi Gaseni, president de l'AMI / Foto: Sergi Alcàzar

Mesures sanitàries

La presidenta de l'organització ha exposat que a la manifestació hi haurà un total de 535 voluntaris que vetllaran perquè, entre altres coses, es mantingui la distància de seguretat entre els assistents i no es formin aglomeracions. L'entitat també col·locarà, juntament amb Òmnium, 27 parades al llarg del recorregut, que serà d'1,3km.

mapa tramos diada assemblea

Mapa amb els diferents trams en què es distribuirà als assistents a l'inici de la manifestació / Font: Assemblea

Com a mesures sanitàries, Paluzie ha explicat que l'ANC fa una crida a començar la manifestació des de diferents trams que aniran des del carrer Pau Claris amb Diagonal fins la mateixa plaça Urquinaona. Els trams es podran consultar al web de l'entitat i anirà en funció del barri i la comarca dels assistents. L'entitat recomanarà dur mascareta i no mantenir contacte estret amb persones de fora de la bombolla.

 

Imatge principal: la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, i el president de l'AMI, Jordi Gaseni / Foto: Sergi Alcàzar