L'Assemblea Nacional Catalana no anirà a més reunions estratègiques perquè considera que són "exercicis retòrics balders". "El mandat de la ciutadania ens exigeix fer la independència", han reivindicat en un comunicat publicat després del ple extraordinari del Secretariat Nacional d'aquest diumenge on han decidit que no es posicionaran per cap partit en concret de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Amb 46 vots a favor, 20 en contra i 4 en blanc, l'entitat ha aprovat "recuperar el lideratge en acció política". "En compliment del full de ruta, es farà compatible l’exigència als partits polítics d’un mandat cap a la independència, que inclogui la via unilateral amb la necessitat de preservar la plena independència de l’entitat dels partits polítics", remarquen des de l'entitat.

L'ANC fiscalitzarà els partits independentistes

Durant la campanya electoral, l'ANC publicarà una comparativa dels programes que presentin tots els partits independentistes, i constituirà un grup de treball per analitzar i fiscalitzar els posicionaments dels partits. "Aquesta iniciativa permetrà que el cos electoral pugui ser conscient de la proximitat i sintonia entre les propostes de les formacions polítiques", han assegurat.

Després de les eleccions i fins a la constitució del Parlament, l'Assemblea pressionarà i es mobilitzarà perquè s'investeixi el president no ho faci fruit de pactes parcials, sinó que contempli la màxima concentració de forces, per afrontar amb la màxima unitat "el repte d'encarar la ruptura democràtica i fer efectiva la independència com més aviat millor".