L'ANC ha convocat per aquest dijous a la tarda manifestacions davant els consolats espanyols arreu d'Europa per demanar la llibertat dels presos polítics després que la justícia alemanya no hagi acceptat l'extradició del president Carles Puigdemont per rebel·lió. La manifestació, convocada per les Assemblees Exteriors de l’Assemblea, duen el lema: Justícia espanyola, la vergonya d’Europa. Allibereu els presos polítics catalans!. 

El Tribunal Superior de Schleswig-Holstein ha decidit avui extraditar a Espanya al presidentCarles Puigdemont per un presumpte delicte de malversació de fons públics, però no per un presumpte delicte de rebel·lió ni de sedició com demanava el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Això vol dir que si Puigdemont és extradit a Espanya, en cap cas pot ser jutjat per cap dels altres dos delictes dels què l'acusava el magistrat del Suprem. 

A Catalunya, l'ANC no ha convocat, de moment, noves manifestacions. Això sí, en un comunicat fet públic després de la decisió d'Alemanya, asseguren que la manifestació convocada per dissabte a les 19h a Barcelona amb el lema Ni presó ni exili. Us volem a casa pren una nova dimensió. "Ha de ser un clam per la llibertat i la retirada de les acusacions", asseguren des de l'entitat sobiranista.