L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) investiga si hi va haver boicot per part d'alguns conductors dels autocars que van contractar per traslladar els assistents a l'acte de Perpinyà. A través de les xarxes socials s'ha denunciat les maniobres d'un conductor per alentir la marxa fins a fer impossible que les persones que anaven al vehicle arribessin a l'hora, tot i haver travessat la frontera "sense cap dificultat" a les 9 del matí.

La denúncia té l'origen en un grup de Whatsapp que s'ha acabat fent viral. Denuncia que un dels autocars amb origen a la zona de Sagrada Família de Barcelona no hauria arribat a l'acte de Perpinyà fins a les dues de la tarda, tot i passar sense problema la frontera, i que un cop a l'esplanada no s'hauria aturat per permetre que baixessin els passatgers fins a tres quilòmetres més enllà. No només això, explica que quan encara no havia baixat tothom del vehicle, l'autocar va tancar les portes i es va posar en marxa fins a allunyar-se a cinc quilòmetres de l'acte, la qual cosa va fer impossible que els qui van quedar dins aconseguissin arribar.

El missatge explica que el conductor, junt amb els responsables d'altres vehicles, haurien fet befa dels passatgers i conclou expressant el desig que aquesta denúncia serveixi perquè els responsables de llogar els vehicles "tinguin en compte amb quines empreses tracten i el pa que s'hi dona entre el personal que tenen contractat (no sempre, afortunadament)".

Fonts de l'ANC han explicat a ElNacional.cat que estan intentant confirmar la denúncia i comprovar quants incidents es van produir com aquests.