L'ANC considera que les mobilitzacions independentistes són "molt importants" i "no es poden abandonar", però avisa que no n'hi ha prou. Des de l'entitat expliquen que un cop constatades les "febleses" del moviment experimentades el 27 d'octubre, s'ha d'avançar cap a l'"empoderament ciutadà". Per aquest motiu, l'Assemblea aposta per intensificar les campanyes de "consum estratègic" i "no cooperació" amb l'Estat i per animar al conjunt de l'independentisme a sumar-s'hi.

Així ho ha explicat la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en una roda de premsa aquest matí, on ha anunciat que durant la Diada de l'11 de setembre organitzaran una campanya informativa per explicar a la ciutadania què pot fer per la independència més enllà de manifestar-se. Paluzie ha defensat que la ciutadania ha d'anar "guanyant espais de sobirania" i "empoderant-se" i ha assegurat que l'objectiu és que els centenars de milers de persones que s'apleguen a la capital catalana durant aquell dia "sentin que han fet alguna cosa útil per la independència del país" més enllà del simbolisme.

En aquest sentit, Paluzie ha valorat l'èxit de les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, on hi va haver una victòria flagrant de l'independentisme amb la candidatura Eines de País, i ha explicat que l'objectiu és replicar el model a altres àmbits. D'aquesta manera, la presidenta de l'entitat ha anunciat que a més d'animar els ciutadans a canviar de companyies elèctriques o a trencar la seva vinculació amb les empreses que van marxar de Catalunya l'any 2017, també apostin per afiliar-se a sindicats "compromesos amb el país" i per votar per candidatures independentistes en les eleccions dels col·legis professionals. 

Així doncs, l'entitat organitzarà una espècie d'estands durant el matí de l'11-S, en un emplaçament de la ciutat encara per determinar, on es podrà rebre informació sobre la campanya i fins i tot iniciar els tràmits per fer el canvi de companyia o l'afiliació als sindicats i col·legis professionals.

De plaça Espanya a passeig de Gràcia

En la roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí a Pla de Palau per explicar les novetat sobre la manifestació de la Diada, l'ANC també ha donat a conèixer el recorregut complet de la concentració, que a més d'ocupar la plaça d'Espanya i una part dels sis carrers que hi arriben, té com a objectiu omplir tota la Gran Via fins al passeig de Gràcia. 

Des de l'entitat ja han posat en marxa el web per inscriure-s'hi i s'han posat a la venda les samarretes d'aquest any, de color blau i amb una estrella groga al mig. A més, també s'ha donat a conèixer el nou espot de la concentració, que fa una crida a la unitat estratègica, objectiu principal de la mobilització d'enguany.

En la roda de premsa també han participat l'exdiputada de la CUP Mireia Boya i la cuinera i activista Ada Parellada, que han donat el tret de sortida a les inscripcions i han animat a tot el moviment a participar de la concentració.