L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha anunciat aquest dilluns que convocarà una acampada a la plaça Catalunya el proper 15 i 16 d'octubre. Segons ha explicat la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, "és un acte per denunciar l'opressió de la causa general contra Catalunya". 

La presidenta de l'ANC ha presentat aquesta nova acció de protesta durant un acte de commemoració dels cinc anys de l'1 d'Octubre, celebrat a Tiana (El Maresme). Feliu ha assegurat que aquesta acampada vol ser un avís cap al Parlament, el qual assegura que "està absolutament travat".

Segons Feliu, gran part de l'independentisme està "frustrat" davant la falta d’una estratègia unitària per aconseguir la sobirania de Catalunya. La presidenta de l'entitat independentista ha retret als polítics que no s'aprofitin els "mecanismes d’abast internacional" per reivindicar el resultat del referèndum de l'1 d'Octubre.

Feliu ha aprofitat per fer una crida a la mobilització constant i ha indicat que l'acampada té com a objectiu ser la primera protesta d'aquesta nova onada. Segons la presidenta de l'ANC, les manifestacions han canviat el seu tarannà. “Ja no riem tant, són més dures, que no vol dir que siguin violentes, però són més dures”, ha detallat.

Feliu també va anunciar el passat dissabte una Conferència Nacional per la Independència amb l'objectiu de fixar un full de ruta per aconseguir la independència de Catalunya. "Ja us podeu inscriure totes les entitats del país perquè aquesta legislatura, sigui llarga o curta, ens trobi preparats amb un pla", va afegir.

Xiulada a Forcadell

L'anunci de l'acampada ha coincidit amb el dia que Feliu ha optat per no condemnar la xiulada a Carme Forcadell durant l'acte de l'Arc de Triomf en la commemoració de l'1 d'Octubre de 2017. En una entrevista a SER Catalunya, la presidenta de l'ANC ha optat per titllar-les de "llibertat d'expressió". De fet, Feliu les ha comparat amb una xiulada al rei, però després ha rectificat les seves paraules en un tuit, assegurant que la comparació "no ha estat encertada". 

Durant l'acte del passat dissabte, Feliu també es va mostrar crítica amb el Govern. La presidenta de l'ANC va afirmar que el poder no els farà "callar" i va assenyalar que després de la manifestació de l'11 de setembre s'ha aconseguit "fer moure uns partits que estaven instal·lats en l'immobilisme". "Mireu com estan ara, ho hem fet nosaltres, no val estar pensant que no passarà mai res", va apuntar.