L'ANC farà concentracions davant el Palau de la Generalitat durant els dies que duri el judici. La mobilització serà gairebé permanent, ja que començarà cada dia a les nou del matí i acabarà a les nou del vespre i s'organitzarà en tres torns entre les diferents territorials del Barcelonès.

L'objectiu de l'acció serà denunciar la "injustícia" que suposa el judici, però també tornar a posar "pressió" al Govern i responsabilitzar-lo de la "situació actual". Segons han explicat fonts de l'ANC a El Nacional, el lema de la mobilització serà en format pregunta: "Què esteu fent per aplicar el mandat de l'1-O?". 

L'entitat ja ha enviat un correu electrònic als socis per explicar l'acció, on també els demanen que s'inscriguin i escullin dia i torn per assegurar sempre un mínim de participació.

Està previst que la concentració comenci el proper dilluns, un cop els presos ja hagin estat traslladats a Madrid ―tot i que es podria modificar en cas que el trasllat s'endarrerís― i serà sempre a la plaça Sant Jaume, tot i que els organitzadors deixen la porta oberta a traslladar-la davant el Parlament en cas que se celebrin plens aquests dies.

A més, l'ANC també ha convocat per aquest divendres ―dia en què està previst el trasllat―, diverses mobilitzacions. Des de les territorials pròximes a la ruta del trasllat, s'ha demanat concentrar-se als voltants de la carretera, sense obstaculitzar els vehicles, per "acompanyar els presos polítics" i "transmetre'ls escalf i força". A les 18.30h de la tarda també s'ha convocat una concentració als Jardinets de Gràcia.