Les seccions territorials de l'ANC del Berguedà han decidit que no es faci l'acte presencial que s'havia de dur a terme a Berga per la Diada. Després de sotmetre-ho a votació, el 80% s'ha decantat pel no. Per contra, han explicat des de l'organització, es farà un acte simbòlic a les portes d'Hisenda. Manel Escobet, de l'ANC de Berga, ha apel·lat al fet que la decisió de no fer l'acte es deu exclusivament a "dificultats organitzatives" i, en cap cas, per un tema de seguretat. A Solsona, l'ANC també ha sotmès a votació la decisió. En aquest cas, s'ha optat per mantenir l'acte presencial de la Diada.

Les 18 territorials de l'assemblea al Berguedà han participat en la votació sobre si s'havia de fer o no acte presencial per la Diada a Berga. Malgrat que, inicialment, van plantejar el dubte per la situació sanitària, des de l'ANC de Berga han volgut deixar clar que es van precipitar i que en realitat era per les dificultats organitzatives que estaven tenint per a poder-lo fer, especialment per la falta de recursos humans. "Molta gent que comptàvem que col·laboraria amb l'organització s'ha estimat més fer un pas enrere", ha reconegut Escobet, tot afegint que, en comparació amb els anys anteriors, "tant si ho feiem persencial o no això està molt tocat i canviat".

Una perfomance a Hisenda

L'ANC de Berga ha decidit que el farà serà una acció de protesta "simbòlica" a les portes d'Hisenda. Hi col·locaran algunes cadires i la idea, ha explicat Escobet, és que durant el dia la gent s'hi desplaci i s'hi faci una fotografia de denúncia amb cartells i la publiqui a les xarxes. També animen a la gent a sortir al balcó de casa amb una estelada, per fer-se una 'selfie' i compartir-l.

En paral·lel, l'entitat preveu penjar el manifest als seus perfils de les xarxes socials a les 17.14.

Solsona diu sí

L'ANC de Solsona també ha sotmès la decisió de fer o no acte presencial a la ciutat per la Diada. En aquest cas, ha explicat el seu portaveu, Jordi Gómez, s'ha optat pel sí. Gómez ha reconegut que el fet que comparteixi calendari amb la Festa Major els hi ha facilitat molt la feina. "No hauria tingut sentit fer una trobada d'havaneres i no l'acte de la Diada", ha dit.