El Tribunal de Comptes ha condemnat a l'exalcaldessa de Madrid, Ana Botella, als seus regidors i al màxim responsable de l'Empresa Municipal de l'Habitatge i Sol pel dany causat a les arques públiques en vendre els habitatges per sota del preu de mercat, segons informa la cadena SER.

El Tribunal estima parcialment la demanda presentada el 2017 per l'Ajuntament de Madrid, que va reclamar un dany patrimonial per aquestes operacions immobiliàries superior als 55 milions d'euros.

Concretament l'Ajuntament reclamava pels perjudicis econòmics en dos processos de venda duts a terme l'octubre de 2013, en plena crisi econòmica. La venda es va fer per sota del preu de mercat tal com al seu dia van reconèixer els informes de taxació i la Cambra de Comptes que el 2016 ja va alertar de les irregularitats amb què van realitzar aquestes vendes d'habitatge públic.

El Tribunal de Comptes xifra en gairebé 26 milions d'euros els danys econòmics ocasionats i declara responsable comptable directe Fermín Oslé, que llavors era el màxim responsable de l'EMVS. Declara responsables comptables directes l'exalcaldessa Ana Botella i tots els regidors de l'equip de govern que han d'assumir el pagament solidari de gairebé 23 milions d'euros per restituir el dany.