L'ambaixada francesa a l'estat espanyol, Aena i el Sistema d'Emergències Mèdiques no atribueixen directament la mort d'un home francès de 62 anys al bloqueig de l'Aeroport del Prat

El turista va patir dilluns una aturada cardio-respiratòria a l'aparcament de la terminal 2 de l'aeroport del Prat i posteriorment va morir a l'Hospital de Bellvitge. Però a fonts del SEM consultades per El Nacional no els consta que l'home hagués caminat més de quatre quilòmetres per arribar a la terminal, tal com ha assegurat aquest dimecres Pablo Casado en roda de premsa. 

El SEM també ha confirmat que l'home va ser atès per una de les dues ambulàncies que estaven mobilitzades a l'aeroport, i que van oferir-li assistència mèdica al mateix lloc dels fets fins a estabilitzar el pacient. Posteriorment, va ser traslladat a l'Hospital de Bellvitge- perquè era el mitjà "més òptim"- on va acabar morint.

Els serveis mèdics d'Aena van ajudar al SEM a fer les primeres maniòbres i han confirmat que els manifestants que eren a la vora del turista francès van trucar al 122 per donar l'alarma. 

A més, fonts de l'ambaixada han explicat va patir l'infart mentre treia la targeta d'embarcament. 

Tot i que la versió de l'ambaixada, el SEM i Aena, el líder del PP, Pablo Casado, ha vinculat directament la mort del turista a la convocatòria del Tsunami Democràtic aquest dilluns. Casado ha demanat al president espanyol Pedro Sánchez, que reforci la seguretat a Catalunya perquè "ja hi ha un mort".