Nova declaració d’Alvise Pérez al Tribunal Suprem. En aquesta ocasió, arran del finançament del seu partit, Se Acabó la Fiesta, amb el qual va obtenir 800.000 vots i va aconseguir tres escons en les eleccions europees de l’any passat. El que està en el punt de mira és una donació de 100.000 euros en efectiu que va rebre de part d’un empresari de criptomonedes. L’eurodiputat ha admès davant del jutge que va rebre aquesta quantitat, però ha negat que utilitzés els diners per finançar la campanya electoral. Ha assegurat que la meitat dels diners els van fer servir per a despeses personals i professionals i que l’altra meitat la té guardada. Així mateix, ha negat explícitament que hi hagués un finançament il·legal de la seva agrupació electoral, segons relata Europa Press. Atès que és aforat en la seva condició d’eurodiputat, ha estat una declaració voluntària davant de Julián Sánchez Melgar abans que el jutge decideixi si hi ha indicis per demanar el suplicatori al Parlament Europeu per aixecar-li la immunitat. El magistrat va obrir la causa per presumptes delictes de finançament il·legal, d’estafa, d’apropiació indeguda, de blanqueig de capitals i de falsedat documental després que el jutge de l’Audiència Nacional José Luis Calama elevés una exposició raonada.

📝 El Suprem obre dues causes contra Alvise Pérez: una falsa PCR d’Illa i finançament il·legal del seu partit

📝 El jutge demana al Tribunal Suprem que investigui Alvise Pérez per finançament il·legal

 

Alvise Pérez, que ha declarat durant aproximadament una hora contestant només a les preguntes del seu advocat i del jutge, ha assegurat que els 100.000 euros van ser per una xerrada de mitja hora sobre “llibertat financera” a l’Hipòdrom de Madrid en un acte organitzat per l’empresari. A més, ha relatat que els diners li van donar dos treballadors d’Álvaro Romillo a les seves instal·lacions de Centinel en un maletí negre amb deu feixos de 10.000 euros cada un en bitllets de 50 i 100 euros. Així mateix, ha assenyalat que la campanya electoral de les eleccions europees del 9J li va costar poc més de 30.000 euros.

Posteriorment, ha estat el torn d’Álvaro Romillo, que va començar sent investigat per l’Audiència Nacional per una presumpta estafa piramidal comesa a través d’una de les seves empreses, Madeira Invest Club. Tanmateix, quan va confessar que va entregar 100.000 euros a Alvise Pérez, la causa es va enviar al Suprem per la condició d’aforat de l’eurodiputat.

La tercera declaració voluntària d’Alvise Pérez al Suprem

Ha estat la tercera vegada que Alvise declara al Tribunal Suprem. Fa un mes ho va fer per la causa relativa a la difusió d’una PCR falsa de Salvador Illa i va esgrimir que era un “document que ja estava circulant massivament per totes les xarxes socials”. Quinze dies més tard, va declarar pels missatges dirigits a través de Telegram contra la fiscal delegada de delictes d’odi i discriminació de València, Susana Gisbert. Va justificar que va actuar des de la “crítica política” i emparat per la “llibertat d’expressió”. La fiscal el va denunciar pels delictes d’injúries a funcionari públic, coaccions i odi a través de xarxes socials per haver fet una crida a assetjar-la a Internet.

“Finançar amb seguretat i fulgura” la campanya electoral “sense persecució estatal”

Quan va obrir la causa contra ell, la Sala Penal del Suprem va al·ludir a una “elusió dels deures de comptabilitat i control d’ingressos dels partits polítics” i va assenyalar que Álvaro Romillo hauria estat donant de Se Acabó La Fiesta (SALF) amb quantitats superiors a les permeses. Segons l’exposició raonada de l’Audiència Nacional, Romillo va denunciar que el juliol del 2023 Alvise Pérez va contactar amb ell per a la creació d’una Wallet per tal que terceres persones interessades poguessin “realitzar aportacions i finançar de manera econòmica i encriptada ‘esquirols’ que poguessin aportar documents i informació que puguin ser fetes servir mediàticament i judicialment contra la corrupció”.

Posteriorment, l’abril del 2024, ambdós van ampliar la seva relació per “poder finançar amb seguretat i folgança” la campanya electoral de SALF “sense persecució estatal” i d’una manera que “no requereixin ser controlats” pel Tribunal de Comptes. Fruit d’aquesta relació, van crear una Wallet que els va permetre obtenir fons per al finançament de la campanya. El 27 de maig del 2024, l’empresari va proposar a Alvise l’avançament de 100.000 euros per al partit SALF per a les eleccions al Parlament Europeu. En l’exposició raonada, es transcriuen les converses de WhatsApp i Signal en les quals ambdós “concreten el finançament de SALF en la manera pactada, aliena al control del Tribunal de Comptes”. Alvise Pérez va admetre que va cobrar els 100.000 euros en metàl·lic de donació, però va afirmar que va ser “com a autònom” i “sense factura”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!