Cayetana Álvarez de Toledo ha carregat durament contra el líder del Partit Popular, Pablo Casado, per haver-la cessat com a portaveu parlamentària assegurant que el president del PP ha sentit atacada la seva autoritat. A més, la que va ser cap de llista dels populars per Barcelona a les generals no ha volgut aclarir si seguirà o no com a diputada al Congrés ni si deixarà el PP.

En unes declaracions davant del congrés, Álvarez de Toledo ha assegurat que "lamenta profundament" la decisió de Casado, que ha titllat de desgraciada, i ha considerat que és perjudicial per al partit i per al grup parlamentari. A més, ha assegurat que el president del PP "necessita gent al seu costat amb criteri propi", com ella mateixa.

Sobre l'atac a l'autoritat defensat per Casado per destituir Cayetana, la fins ara portaveu popular ha assegurat que dins la formació s'ha infravalorat la "força creativa del pensament crític" i ha afegit que ser crític no vol dir ni ser deslleial ni atacar l'autoritat. Alhora ha sentenciat que cap portaveu del PP ha tingut tan poca autonomia com ella a l'hora de dirigir un grup parlamentari.

Una entrevista, el detonant

Segons ha declarat Álvarez de Toledo, el detonant del seu cessament ha estat la concessió d'una entrevista a El País on va defensar un govern de concentració entre PSOE i PP, va qualificar d'error la fugida de Joan Carles I i va carregar contra la direcció del partit per destituir el cap dels assessors parlamentaris, cosa que va qualificar d'invasió de competències.

L'exportaveu també ha explicat que ha mantingut una reunió amb Pablo Casado aquest mateix dilluns on li ha comunicat la seva decisió de cessar-la i li ha exposat els seus motius. El principal ha estat aquest atac a l'autoritat al qual Cayetana ha respost que el líder de la formació "considera que la meva concepció de la llibertat és incompatible amb la seva autoritat i jo no ho comparteixo".

Pugna per la "baralla cultural"

Álvarez de Toledo també ha criticat Casado per no lluitar pel que ella anomena "batalla cultural" i que ella creu que és molt important per al futur d'Espanya. Segons Cayetana, amb aquesta batalla contra el feminisme o l'ús partidista de la memòria històrica entre d'altres estan en joc "els valors de la societat plural i civilitzada". Alhora ha defensat que això convé al PP per tal d'engrandir les seves bases i atreure veus progressistes al partit.