El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, assegura que la visita que va fer a la presó de Lledoners dilluns amb el president de la CEOE, Joan Rosell, per parlar amb Oriol Junqueras tenia com a objectiu conèixer el parer del president d'ERC sobre el context polític.

"Era una visita personal. Té relació amb ell i la situació en què es troba, però també era per conèixer els seus punts de vista. Per a qualsevol persona interessada pel moment polític que viu Catalunya i Espanya, conèixer l'opinió de Junqueras té un valor molt important", assegura Álvarez en declaracions a El Nacional.

La sorprenent cita del president de la patronal i del líder ugetista a la presó de Lledoners ha aixecat polseguera a Madrid, especialment en l'entorn de la CEOE. No obstant, Álvarez insisteix que el contingut de la conversa és de caràcter personal i que no pensa revelar-lo.

Abans que tenir temps de preguntar, el sindicalista surt al pas de qualsevol mena de càbales per assegurar que no tenien com a objectiu traslladar a Junqueras cap missatge de ningú, i ironitza que si aquest hagués estat l'objectiu segurament no haurien anat plegats. 

Tot i que Álvarez assegura que no recorda com van decidir fer aquesta visita, fonts republicanes confirmen que va ser el líder d'UGT qui es va encarregar d'organitzar-ho després que Rosell li va expressar el seu interès al respecte. El que sí admet l'ugetista és que la crisi política a Catalunya és un tema sobre el que parla sovint amb Rosell, per la qual cosa, van coincidir "en algun moment" a mantenir l'entrevista amb Junqueras.

Va caldre quadrar agendes, la qual cosa va complicar una mica el calendari i el va retardar unes setmanes. Finalment es va concertar per dilluns passat. La voluntat era que fos una trobada discreta. No obstant, la coincidència amb una delegació de parlamentaris bascos va fer que es trobessin a la porta un equip d'Euskal Telebista. En qualsevol cas, assegura que no pretenien mantenir-la en secret i tenien intenció d'explicar-ho, "cadascú per la seva banda".

Álvarez, que ha anat en repetides ocasions a veure els presos tant a Estremera com a Lledoners i que, de fet, divendres hi havia anat a visitar el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, té una relació d'amistat amb Junqueras, a qui coneix des d'abans que fos president d'ERC. Per contra, la relació entre Junqueras i Rosell, és més limitada.

El secretari general d'UGT no ha amagat mai el seu rebuig a l'empresonament dels polítics catalans i dels líders socials, i assegura que no ha rebut cap reacció de sorpresa per la cita de dilluns a Lledoners. Menys plàcida ha estat la resposta que ha rebut el seu company a la cita amb Junqueras.