L’ANC ja ha posat en marxa els procediments per renovar el seu secretariat nacional i escollir un nou president, després de la dimissió de Jordi Sànchez per integrar-se a les llistes de Junts per Catalunya. Entre els noms que sonen per arribar a la presidència, n’hi ha tres que destaquen: Adrià Alsina, David Minoves i David Fernàndez.

Els candidats, però, han d’aconseguir primer l’aval d’una territorial de l’ANC per poder presentar-se al secretariat nacional, compost per 77 socis. Aquests s’escolliran en l’assemblea del proper dissabte 17 de març a través de vot en urna o telemàtic. Un cop format el secretariat, se celebrarà un ple de constitució el dissabte 24 de març. Serà allà on els 77 membres votaran el president.

Adrià Alsina és el cap de premsa de l’entitat independentista des de l’agost de 2016. És llicenciat en Ciències Polítiques i en Periodisme i exerceix de professor a la Universitat de Vic. Des de l’empresonament de Jordi Sànchez, Alsina ha agafat protagonisme dins l’entitat de cara a la militància, més enllà de l’estricte contacte amb els mitjans de comunicació.

David Minoves és el president del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals i col·labora amb diverses entitats a favor de la pau, el desenvolupament i en contra del racisme. Des de jove ha estat vinculat al món independentista i a ERC, on ha arribat a ocupar càrrecs a la direcció nacional. També és conegut per una imatge viral on recriminava el tràfic d’armes a Feilp VI després dels atemptats de Barcelona:

Per últim, David Fernández Aguilera és vicepresident del Cercle Català de Negocis des de 2014. Des d’aquesta entitat empresarial, ha publicat diversos informes sobre la viabilitat d’una Catalunya independent i la corrupció a Espanya. És graduat en Empresarials i Enginyeria.