La periodista Almudena Ariza ha comunicat al director d’Informació i Actualitat de RTVE, Enric Hernández, que renuncia a dirigir els serveis informatius de RTVE per considerar que no compta amb suficient suport de la plantilla.

La corresponsal de TVE a París ha rebut el vot favor de 308 treballadors per ocupar aquest càrrec, mentre que 117 han votat en contra. Això no obstant, recorda que la televisió pública té un cens de 3.200 persones, per la qual cosa considera que no és suficient aquest suport. “La meva principal fortalesa per dur a terme el projecte de transformació digital és el conjunt de professionals d’Informatius. Interpreto que no compto amb un suport majoritari i que no he sabut il·lusionar ni convèncer”, lamenta.

Ariza expressa en una nota l’agraïment a Hernàndez per haver-la proposat i mostra la confiança que “trobarà algú a qui la redacció consideri idoni per aquesta posició”.

Precisament, Hernàndez, que va arribar al seu càrrec a RTVE el mes de setembre provinent de la direcció de El Periódico, va rebre en aquesta votació, que no és vinculant, el 65% de vots en contra quan es va sotmetre el seu nomenament a la consideració de la plantilla. En aquella ocasió va participar 645 persones, un 20% del cens. Va tenir 419 vots en contra, 95 a favor i 131 en blanc.