El portaveu nacional del PP i alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha manifestat aquest divendres que Madrid rebria "amb els braços oberts" els 1.700 milions d'euros que finalment no es destinaran a ampliar l'aeroport del Prat, i es podrien invertir a millorar l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas o el bus VAO de l'A2.

Així l'ha traslladat el regidor en una entrevista en Onda Cero en la qual ha assenyalat que "si es produeix aquesta fusió entre Iberia i Air Europa", la capital seria "un dels principals hub", però amb la "part logística" com una "pota coixa".

Ús "partidista" de la falsa agressió

"Allà tenim un dèficit; dedicaria 1.700 milions d'euros per a més capacitat o altres infraestructures com el carril Bus VAO a l'A2, firmat des de 2019," ha proposat l'alcalde a continuació. Aquest dimecres passat, el govern espanyol descartava l'ampliació de l'aeroport de Barcelona-El Prat en aquesta legislatura per falta de confiança amb el Govern.

Precisament, dijous passat la diputada nacional pel PP de Málaga Carolina España va convidar l'executiu de Pedro Sánchez a invertir part dels 1.700 milions d'euros de l'aeroport català en el de Màlaga. Concretament, va instar a millorar l'accés Nord de l'aeròdrom i reprendre les actuacions d'accessos pendents.

Així mateix, la diputada del PP va criticar la falta d'inversió de l'executiu espanyol cap a la província malaguenya. "Se li acaben les excuses per intentar explicar o justificar la seva nul·la inversió en la província. No és només l'aeroport, són els vaivens amb qualsevol projecte o servei que depengui de l'Administració central, fins al punt que es veuen afectades qüestions tan bàsiques com el manteniment de les carreteres o la reposició de sorra a les platges", va dir la popular Carolina España.

Competir amb Ayuso

Sobre la comissió de seguiment del pla nacional contra els delictes d'odi que presideix aquest divendres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, Almeida considera positiva aquesta reunió, "però em semblaria bé que fos sempre que passi qualsevol actuació, no només a Madrid".

Almeida ha criticat l'ús partidista de la falsa agressió homòfoba a Madrid i recorda que Sánchez no va convocar cap reunió després de l'assassinat de Samuel Luiz a la Corunya ni en altres ocasions com aquestes. "Hi ha hagut un interès partidista de la qual cosa presumptament havia succeït a Malasaña precisament per ser Madrid", diu l'alcalde, que nega que a Madrid "hi hagi un problema real en l'augment dels delictes d'odi".

Almeida tampoc no ha descartat la possibilitat de competir amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, pel lideratge del PP de Madrid. Ayuso ja ha presentat la seva candidatura i l'alcalde de Madrid diu que "seran els afiliats del PP els que hauran de parlar".

 

Imatge principal: L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida / Efe.