L'escriptora i diputada per Esquerra Republicana al Parlament, Jenn Díaz, ha confessat aquest dimecres que fa deu anys va patir violència masclista, tant física com psicològica. Després del seu emotiu testimoni i d'una gran ovació de la gran majoria dels seus companys i companyes al ple, no han estat poques les mostres de suport que ha rebut l'escriptora. 

En primer lloc, ERC, partit al qual representa a la cambra catalana, ha publicat a les xarxes la intervenció sencera de Díaz citant una frase del seu discurs. A partir d'aquí diversos companys de partit i de grup també s'hi han sumat, com el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, qui ha assegurat que les paraules de la diputada "són valentes i més necessàries que mai".

En la mateixa línia que Aragonès, els consellers d'ERC Ester Capella i Josep Baraglló també han mostrat el seu suport a Díaz, agraint que hagi trencat el seu silenci i el seu "coratge i valentia". Alhora, la secretària general del partit, Marta Rovira, ha assegurat que el testimoni de la diputada republicana ajuda a les dones a alçar la veu i les fa més fortes.

Els suports a Díaz també han arribat des dels altres grups del Parlament, com la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, qui ha recordat que avui "ha ajudat a construir una societat millor" o la també consellera Laura Borràs, qui ha agraït la valentia i la intervenció de la diputada. Gemma Geis (JxCat) també han mostrat la seva solidaritat amb Díaz confessant que també ha plorat durant la seva intervenció.  

El president del seu grup parlamentari, Sergi Sabrià, ha qualificat Díaz de "referent" en la lluita feminista. Li ha agraït la seva valentia i que hagi obert camí amb el seu testimoni.  

Els suports també han arribat des de l'oposició, la líder dels comuns, Jéssica Albiach, també ha agraït el coratge de Díaz i el fet que hagi "posat veu a tantes dones". Per tancar el seu missatge de suport, Albiach ha assegurat que "només juntes acabarem amb aquesta xacra" que representa la violència masclista.

Crítiques per la inacció de Ciutadans

Amb les mostres de suport a Jenn Díaz també s'hi han sumat les crítiques a Ciutadans per la seva inacció davant el testimoni de la seva companya al Parlament. Un molt bon exemple ha estat Mònica Sales (JxCat) qui ha recordat que "més enllà de les ideologies hi ha les persones" i s'ha mostrat "colpida" per l'actitud del grup de Ciutadans. En la mateixa línia, la diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha assegurat que ha presenciat una escena "dolorosa" i ha titllat els diputats de Cs "d'escòria".