Els presidents Quim Torra i Carles Puigdemont han donat públicament el seu suport als condemnats per la consulta del 9-N, després que ahir el Tribunal de Comptes confirmés i augmentés la condemna imposada. "Aquesta és l'Espanya de la monarquia i l'Ibex: pretenen la mort civil dels líders independentistes catalans mentre protegeixen els líders nacionalistes espanyols", ha acusat Puigdemont, assegurant que "no se'n sortiran".

Torra s'ha dirigit a tots els condemnats, Artur Mas, Joana Ortega, Francesc Homs, Irene Rigau, Lluís Bertran, Josefina Valls, Jaume Domingo, Ignasi Genovès, Jordi Vilajoana i Teresa Prohias, recordant que "la repressió no s'atura" però "la nostra lluita per la llibertat i la justícia, tampoc".

Per la seva banda, les conselleres del Govern Àngels Chacón i Meritxell Budó també s'han manifestat en el mateix sentit. "Exili, presó, repressió i conseqüències econòmiques per haver donat la veu al poble", deia la consellera d'Empresa, demanant "resiliència". La portaveu i consellera de Presidència ha acusat l'Estat de "rebutjar tot tipus de diàleg mentre segueix utilitzant totes les formes de repressió contra polítics i alts càrrecs del govern".

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha reiterat que "la veu del poble català és imparable" tot i la "repressió i humiliació a què ens volen sotmetre".

Més enllà del Govern, també hi ha hagut diputats que s'han solidaritzat amb els condemnats com Eusebi Campdepadrós, secretari primer del Parlament de JxCat. En aquest cas, "també m’agradaria sentir allò de: si en toquen una ens toquen a totes", ha retret.