El partit d'ultradreta Vox ha rebut una allau de crítiques per haver finançat la campanya electoral de l'any 2014 amb fons de l'exili iranià. Els partidaris del Consell Nacional de la Resistència de l'Iran, un grup contrari al règim dels aiatol·làs, va enviar 146 donatius, per valor de 800.000 euros, a un compte de Vox per finançar la seva campanya per a les eleccions europees d'aquest grup espanyolista i ultradretà. 

 Aquestes donacions haurien estat comunicades al Tribunal de Comptes, que no les va investigar. Vidal-Quadras, que va ser el candidat a aquelles eleccions i que no va sortir escollit, hauria afirmat que els donatius arribaven "de forma individual" i no a través de cap organització.

Aquesta notícia ha aixecat polseguera a les xarxes, que han carregat amb contundència contra el partit. L'advocat Gonzalo Boye s'hi ha pronunciat. "Espanyol i molt espanyol", ha indicat en una piulada.

El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián s'ha adreçat al president de la formació, Santiago Abascal, per retreure-li una piulada del mes de juny. "Doncs al final el que anava amb l'Iran eres tu, patriota", ha escrit.

Qui també s'ha pronunciat és el politòleg Ramón Cotarelo. "El partit iranià que va finançar Vox diu que és marxista. Pura era de la postveritat", ha dit en una piulada.

En definitiva, les xarxes s'han encès amb la notícia i milers d'usuaris han criticat durament el partit d'extrema dreta.