​​​​​​Núria Casamajó Ruiz, mare del president a l'exili, Carles Puigdemont, ha mort aquesta matinada a l'Hospital Josep Trueta de Girona. El mateix candidat de Junts ha traslladat la notícia des de la seva residència al Vallespir, a 45 minuts de casa seva. El president Puigdemont no s'ha pogut acomiadar de la seva mare com és habitual a causa del seu exili. Tot i això, ha suspès el seu acte de campanya que tenia per a avui a Argelers. El món polític i cultural ha mostrat la seva cara més humana i ha volgut donar el condol a Carles Puigdemont. Des del president Aragonès, fins al candidat del PP, Alejandro Fernández, passant per dirigents de Junts per Catalunya. 

Un dels primers a reaccionar a la mort de Núria Casamajó ha estat el president Aragonès a través d'X, des d'on ha volgut traslladar el seu condol al president Puigdemont: "En aquests moments tan durs, de nou, la repressió i l'exili mostren una de les cares més cruels. Tot el suport". El secretari general de Junts, Jordi Turull, també ha transmès la seva estima cap al president Puigdemont: "Pels teus germans i germanes i tota la família i amics en aquests moments de dolor per la pèrdua de la mare". El president d'Òmnium, Xavier Antich, també ha adreçat tot el seu escalf al president Puigdemont: "Ningú hauria de ser lluny de la gent estimada en moments tan durs. Una abraçada molt gran a tu i els teus, President". 

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, que també és a l'exili ha definit "d'injust" haver de passar això a l'exili. "Tot l'escalf per la família", ha subratllat. Per la seva banda, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha recordat que perdre una mare "és profundament dolorós" i li ha assegurat a Puigdemont que li dona suport i escalf. Una línia que ha seguit la presidenta de Junts, Laura Borràs, que ha recordat com va fer de la seva pastisseria un "lloc on sempre era present". "“La terra cobra el delme”, diu Vinyoli. I és així", ha afirmat. El número 3 a la candidatura de Puigdemont, Josep Rull, també li ha volgut transmetre una "abraçada immensa". "Una dona d'una fermesa extraordinària. Desprenia bondat, tendresa i perdó", ha dit Rull, referint-se a Núria Casamajó, mare de Carles Puigdemont. 

ERC, PSC, PP i Comuns envien un missatge d'escalf a Carles Puigdemont

Els candidats dels Comuns, PSC i PP, Jéssica Albiach, Alícia Romero i Alejandro Fernández, també han enviat un missatge d'escalf al president Puigdemont. "Ho sento moltíssim", ha dit l'Albiach, mentre que Fernández ha desitjat que "en pau descansi". La número 2 del PSC, Alícia Romero, també ha enviat una "forta abraçada" a Carles Puigdemont en "aquests moments difícils", mentre la candidata d'Alhora, Clara Ponsatí, també ha adreçat un missatge de suport al president Puigdemont: "Reposi en pau una dona plena de fortalesa". Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha trucat al cap de campanya de Junts, Albert Batet, per traslladar a Puigdemont el condol per la mort de la seva mare. 

L'exsecretari general de Junts, Jordi Sánchez, també ha enviat a través d'X un missatge de condol, així com la número 1 d'ERC a la demarcació de Girona, Laia Cañigueral. També ho ha fet l'alcalde d'Igualada, Marc Castells: "Tot el suport i escalf a tu i a tota la teva família en aquests moments difícils, de dolor i sentiment que són encara més injustos des de la indignitat de l'exili". 

Representants de formacions com el PP i Ciutadans també han volgut mostrar el seu suport al president a l'exili. El candidat de Cs a les eleccions catalanes, Carlos Carrizosa, ha respost a la publicació de l'anunci de Puigdemont: "Des de Cs li transmetem el nostre condol per la defunció de la seva mare. Estenem les nostres condolences a familiars i amics". De manera similar s'ha expressat el candidat del PP a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández: "Rep el meu condol. Que en pau reposi", ha contestat a Puigdemont.